KYK Trabzon'da çalışmalarını sürdürüyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.

KYK Trabzon'da çalışmalarını sürdürüyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdür Vekili Halit Yılmaz KYK’nın çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

"Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü, Trabzon ilimizde 9 ilçede bulunan 17 Yurt Müdürlüğü ve bu Yurt Müdürlüklerine bağlı 42 yurt binasında toplam 8.100 kız, 5.400 erkek olmak üzere toplam 13.500 yatak kapasitesi ile kurum misyonu gereği, sosyal devlet anlayışı ve insan odaklı yaklaşımlarla yüksek öğrenim öğrencilerinin öğrenimlerine destek olmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için,  kredi/burs, barınma, beslenme hizmetleri ile eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Devam eden yatırımlar bittiğinde toplam yatak kapasitesi bir yıl sonra 14.400’e, iki yıl sonra 15.200’e yükselmiş olacak.

Kurum yurtlarında barınan öğrenciler, barındıkları yurdun standart ve konforuna göre aylık 168 TL ile 237 TL arasında değişen miktarlarda aylık yurt ücreti öderken, kurum tarafından ise öğrencilere aylık 375 TL beslenme yardımı yapılmaktadır.

Yurt binaları öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek fiziki mekânlar ve ortamlar düşünülerek dört yıldızlı otel konforunda inşa edilmekte, eski yurt binaları ise değişim ve dönüşüm çalışmaları ile hızla iyileştirilmeye devam edilmektedir.

Yurtlarda öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için lokanta, kantin, kafeterya gibi hizmet yerleri bulunmakta, öğrencilere kesintisiz ve ücretsiz internet hizmeti, ücretsiz çamaşırhane hizmeti verilmektedir.
Yurtlarda barınan öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli değerlendirmek, milli, manevi, sosyal, kültürel, bedensel, ruhsal ve akademik yönden gelişimlerine destek olmak, aralarında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, bağımlılık, kötü alışkanlıklar ve olumsuz davranışlardan korumak amacıyla eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmektedir.

Geliştirdiği uygulama ve yöntemlerle sunduğu hizmetleri en üst düzeye taşıyan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 81 ilde 662.000 yatak kapasitesiyle barınma, beslenme hizmetleri ile eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine hız kesmeden devam ederken diğer taraftan 1.250.000 öğrenciyi verdiği burs ve krediyle desteklemeye devam ediyor."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim