KTÜ'den flaş duyuru! Tüm dersler...

KTÜ 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı ile ilgili duyuru yaptı.

KTÜ'den flaş duyuru! Tüm dersler...

Haber61 - Haber Servisi - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Eğitim-Öğretim Yöntemine ilişkin yayınladığı duyuruda  istisnalar dışında ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarındaki tüm derslerin uzaktan yapılacağını açıkladı.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

"Yükseköğretim Kurulu’nun 13.08.2020 tarihli açıklamasında, Üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istenmiştir. Bunun yanı sıra “kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması” da önemli olduğu bunun için üniversitelere karar alma süreçlerinde geniş imkan tanındığı ifade edilmiş, böylece üniversitelerin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale getirilmiştir. Söz konusu açıklamada, Covid-19 salgınının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerin ilgili kurullarının karar vereceği belirtilmiştir. Bu kapsamda 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için, üniversite senatosunun 03.09.2020 tarih ve 311 sayılı kararı doğrultusunda;

        1. Üniversitemizde, 2. maddede belirtilen istisnalar dışında ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarındaki tüm dersler çevrimiçi eşzamanlı (uzaktan) olarak gerçekleştirilecektir.
        2. Diş Hekimliği Fakültesi 5. sınıf ve Tıp Fakültesi 6. sınıf dersleri, pandemi koşullarına uygun olarak, yeterli sayıda gruba bölünerek yüzyüze yapılacaktır.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun alacağı kararlar doğrultusunda eğitim-öğretim şeklinde yeni düzenlemeler söz konusu olabilecektir. Bu nedenle süreç ile ilgili sadece resmi web sayfalarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan yapılacak açıklamalara göre hareket edilmesini önemle rica eder, sağlıklı günler dileriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler