KTÜ'de proje pazarı kuruluyor

KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonuyla Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı etkinliği yapılacak.

KTÜ'de proje pazarı kuruluyor

Haber61 - Haber Servisi - Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KTÜ-TTO) organizasyonuyla, KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde 6-8 Haziran 2018 tarihleri arasında 3 gün boyunca  "KTÜ-TTO 2018 Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliği düzenlenecek.

KTÜ-TTO’nun 13.sünü düzenlediği “Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı” etkinliği, proje sahiplerinin teknoloji ve yenilik odaklı fikirleri için ticarileşme yolunda atılan ilk ve en önemli adımlardan olarak görülüyor. Bölgesel olmaktan çıkıp ulusal ve uluslararası bir marka olma hedefi ile hareket eden KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi, her sene geleneksel olarak düzenlenen proje pazarı etkinliğini ulusal çapa çıkardı.

2018 yılı proje pazarı etkinliği kapsamında; başvurusu alınan projelerin ön değerlendirmesinde akademisyenler, bölgesel aktörler ve işbirlikçiler olan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı aktif şekilde rol alırken, bu değerlendirme komitelerinin puanlamaları ile başvuran projelerden 87 tanesi sergilenmeye hak kazandı. Sergilenmeye hak kazanan projelerin %30’dan fazlası kurum dışı projelerden oluşuyor.

KTÜ'de proje pazarı kuruluyor

KTÜ - TTO Müdürü Doç. Dr. Oktay Yıldız; "Proje pazarları, bilindiği gibi fikirler ile taliplilerin bir araya geldiği etkinliklerdir ve diplomalardan bağımsız yenilikçi fikirlerin gün yüzüne çıktığı alanlardır. KTÜ’de ülkemizde üniversite eğitimi aşamasından akademik seviyeye kadar ortaya çıkan proje fikirlerini potansiyel müşteriler ile buluşturmayı hedeflemiş ve 13. Proje pazarı etkinliğini düzenlemiştir. Proje pazarında sergilenen projelerden bazıları ödüle layık bulunacak ve değişik ödüllerle taltif edilecektir ancak bu ödül almayan projelerin niteliksiz olduğu anlamını kesinlikle taşımamaktadır. Aslolan sergilenmeye değer bulunmaları, potansiyel müşteriler ile buluşma fırsatını yakalamış olmalarıdır. Bu nedenle şimdiden tüm proje katılımcılarını gönülden tebrik ediyoruz. Proje pazarında sergilenen tüm projeler TTO tarafından oluşturulan ön kuluçkaya kabul edilecektir. Proje fikir sahipleri arzu ettikleri takdirde iş fikirlerinin doğrulanması, mentörlük desteği ve proje danışmanlık destekleri gibi konularda TTO’dan destek almak için ön kuluçka merkezimizde yer alabilirler. Etkinlik KTÜ’nün kurumsal duruşu, desteği, sponsorlarımızın katkıları ve TTO ekibinin yoğun temposu ile ortaya çıkmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Nice proje pazarlarında buluşmak dileği ile…" dedi.

Ayrıca Doç. Dr. Oktay Yıldız 3 gün sürecek ve katılımın ücretsiz olacağı etkinliğe tüm vatandaşalrı davet etti.

KTÜ'de proje pazarı kuruluyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim