KTÜ'de Öğrencilere girişimcilik önerileri

KTÜ'de ‘Bir Fikir, Bir Girişim’ Konferansı yapıldı.

KTÜ'de Öğrencilere girişimcilik önerileri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Endüstri Mühendisliği Kulubü’nün düzenlediği ‘Bir Fikir, Bir Girişim’ Konferansı KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 


Toplantıya davetli olarak Üniversitelerde yaygınlaşan sosyal medya ağı Stubridge’nin fikir babası Operasyon Şefi Doğukan Armağan ile Youth Holding Kurucusu ve CEO'su Emrah Kaya katıldı. Toplantılarda öğrencilere katılımcılar iş hayatındaki edindikleri tecrübeleri anlattılar. Konuşmacılar öncelikle öğrencilere iş hayatında ortak akıl ve fikir alışverişlerinin önemine vurgu yaptılar. 

Açılış konuşmasını yapan Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Emrullah Demirci, “Sevgili öğrenciler bugün bu kurumlarda bizler varız yarın sizler olacaksınız. Bu kurumlara gelebilmeniz için çok çalışmanız lazım. Bu başarıyı gözlerinizde görebiliyorum. Bu konferanslarda bilgi almak için soru sorun. Öğrenmek ve bilmek istediğiniz konuları soru sorarak öğrenebilirsiniz” diye öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 

Toplantıda konuşan Doğukan Armağan, öğrencilere yapacakları işi ömürlük olarak yapmaları tavsiyesinde bulundu. Benim yapacağım iş para için çekilmez diyen Armağan, bir işe başlarken, yapayım 2 senede satayım diye düşünmeyin, “Bir işe ömrümün sonuna kadar bu işi yaparım diye düşünceyle başlarsanız çok daha sağlıklı olur. Benim çektiğim cefa para için yapılmaz ama yaptığım işte tanıdığınız insanlar edindiğiniz farklı bakış açıları daha kıymetli şeyler” diyerek edinecekleri bilginin ve tecrübenin önemine vurgu yaptı. 

KTÜ'de Öğrencilere girişimcilik önerileri

KTÜ'de Öğrencilere girişimcilik önerileri

KTÜ'de Öğrencilere girişimcilik önerileri

KTÜ'de Öğrencilere girişimcilik önerileri

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim