KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak ?

2012 KPSS ortaöğretim / Önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'den gelecek duyuruyu bekliyor. KPSS sonuçları için heyecan artmış durumda. Memur adayları için çok önemli bir sınav sonucu olacak.ÖSYM sitesi her dakika takip edilmekte ve

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak ?

2012 KPSS ortaöğretim / Önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'den gelecek duyuruyu bekliyor. KPSS sonuçları için heyecan artmış durumda. Memur adayları için çok önemli bir sınav sonucu olacak.

ÖSYM sitesi her dakika takip edilmekte ve resmi duyuru olup olmadığına dair kontrol edilmekte.
 
2012 KPSS sınavı ne zaman yapılmıştı. 2012 YILI KPSS ortaöğretim ve Önlisans sınavı 22 Eylül 2012 ve 23 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleşti. Sınavını tamamlayan memur adayları ÖSYM'nin soruları ve cevapları yayınlandıktan sonra az çok herkes kaç puan alacağını tahmin etmekte.
 
ÖSYM'nin KPSS sınav sonuçlarını Ekim ayı sonuna doğru açıklanacağı düşünülüyor. Genellikle ÖSYM KPSS sınav sonuçlarını bir ay içerisinde sınav sonuçlarını açıklamakta. KPSS sınav sonuçları için gelişme oldukça ÖSYM sitesinden duyurulacak.
 
ÖĞRETMENLİK İÇİN KPSS ŞARTI KALKIYORMU
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Öğretmen atamalarında KPSS kaldırılmayacak. KPSS, devlet memuru olmak için girilmesi zorunlu bir sınav." diye konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 2 Ekim'de Kırıkkale Üniversitesi'nin 2012-2013 öğretim yılı açılış törenine katılacağı bildirildi.
 
Üniversiteden yapılan açıklamada, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayacak olan törenin protokol konuşmalarıyla devam edeceği, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz tarafından, "Enflasyon ve enflasyon hedeflenmesi" konusunda ilk dersin verileceği belirtildi.
 
Etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nün dinletisi ile sona erecek.
 
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı ziyaret edecek. Bakan Dinçer, ziyaretlerinin ardından, Vali, kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile Öğretmenevinde düzenlenecek toplantıya katılacak.
 
Bakan Dinçer, buradaki toplantılarının ardından, partisinin Kırıkkale İl Teşkilatını ziyaret edecek.
 
SEÇMELİ DERSLER
Bakan Dinçer, seçmeli derslere ilişkin olarak da 593 bin öğrencinin matematik uygulamalarını, 495 bin öğrencinin yabancı dil ve 479 bin öğrencinin de Kuran-ı Kerim derslerini seçtiğini bildirdi.
 
ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
Dinçer, 17 bine yakını sınıf öğretmeni olmak üzere, 25 bin civarındaki öğretmenin eş durumundan yer değişikliği talebinde bulunduğunu belirterek, ''Eş durumundan bu zamana kadar taleplerin yüzde 95'ini karşıladık.
 
Şu anda eş durumundan atama olmadığını iddia eden zannediyorum, bin-bin 500 kişi kalmıştır. Biz de elimizden geleni yaptık'' dedi.
 
İMAM HATİPLERE KAYIT
Dinçer, geçen hafta sonu itibariyle imam hatiplerin orta kısımlarına kayıt olan öğrenci sayısının 109 bin olduğunu söyledi.
 
Dinçer, bu yıl bin 141 imam hatip ortaokulu açıldığını, bunlardan 411'inin imam hatip liseleri bünyesinde, diğerlerinin bağımsız imam hatip ortakolu olarak açıldığını bildirdi.
 
İmam hatip lisesi sayısının toplam 703 olduğunu belirten Dinçer, tahminleri üzerinde müracaat gerçekleştiğini, 125 bin ek öğrencinin kayıt olduğunu ifade etti.
 
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SİSTEMİ
Üniversiteye girişte merkezi sınavın devam edeceğini ancak yılda birkaç kez sınav yapılacağını, yılda bir kez yapılan sınavın toplumda büyük bir baskı oluşturduğunu belirten Dinçer, ''Bu kadar gergin stres dolu bir imtihandan kurtulmamız lazım.
 
YGS'yi yılda birden çok kez yaparak çocuklarımıza hayatın bir tek imtihana bağlı olmadığını anlatacağız.
 
TOEFL'da olduğu gibi çocuk kendini hazır hissettiğinde yılda birden çok kez yapılan sınavlar için randevu alarak giriş yapacak ve hangisinde daha başarılıysa onu kullanabilecek. Yaptığımız şey bu. Bu bir sistem değişikliği değil'' dedi.
 
Dinçer, soru bankası oluşturulmasının ardından yeni uygulamanın 2014'te yürürlüğe girmesinin planlandığını söyledi.
 
ATAMALARDA KPSS KALKMAYACAK
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ''Öğretmen atamalarında KPSS kaldırılmayacak. KPSS, devlet memuru olmak için girilmesi zorunlu bir sınav.
 
Şimdi öğretmenler, KPSS'nin yanında alan sınavına da girecekler. Önümüzdeki yıl Temmuz ayında 17 alandan da öğretmenlerimizi sınava alacağız. 141 alanın 17'sinden alan sınavı yapacağız. KPSS ve alan sınavı yaparak öğretmen alacağız'' diye konuştu.
 
Dinçer, ''SBS ile dershanelerle ve lise çeşitliliğiyle ilgili kararları 2013 yılı içinde vereceğiz. Muhtemeldir ki, 2013-2014 eğitim öğretim yılına bu konudaki birçok stratejimizi de uygulamaya koyabiliriz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim