KPSS'de tam puan alan yok!

31 Ekim'de yenilenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nın değerlendirmelerinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Sızdırma ve kopya iddialarının ardından iptal edilen ve 31 Ekim'de yenilenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na ilk sınavda çok başarılı olan birçok adayı

KPSS'de tam puan alan yok!

31 Ekim'de yenilenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nın değerlendirmelerinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Sızdırma ve kopya iddialarının ardından iptal edilen ve 31 Ekim'de yenilenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na ilk sınavda çok başarılı olan birçok adayın girmemesi sızdırma ve kopya iddialarını kuvvetlendirdi. Sınava yaklaşık 45 bin adayın girmediği kaydedildi. Adayların birçoğunun 100 net ve üzeri yapan adaylar olduğu ve 'şüpheli' sınıfında yer alan isimler olduğu da ifade edildi. Bu adayların bir kısmı doktor raporu alırken önemli bir kısmı da sınava girecekleri ilin değiştirilmesi nedeniyle sınava girmediğinin düşünüldüğü belirtildi.

TAM YAPAN ÇIKMADI

İptal edilen sınavda 350 aday 120 sorunun tamamını yaparken yenilenen sınavda 120 net hatta 119, 118 net yapanın dahi olmadığı ifade edildi. İptal edilen sınavda 100 net ve üzeri yapan aday sayısının 7 bin olmasına karşın yenilenen sınavda bu rakamın 750 kişiyi dahi bulmadığı da öğrenildi.

SAVCILIK DEVREYE GİRECEK

100 net ve üzeri yapan adayların sınava girmemesi halinde bu adaylar şüpheli kapsamında değerlendirilecek. ÖSYM, bir önceki sınavda yüksek puan alıp bu sınava giren adayların kağıtlarını da özel olarak inceledi. Sınava girmeyen adayların ismi ise savcılık ile yapılan çalışma kapsamında bildirilecek. Bu adaylara ilişkin inceleme savcılık tarafından da yapılacak. ÖSYM'ye yönelik İddiaları da soruşturan savcılık, yenilenen sınava giren adayların kağıtlarını da isterse inceleyecek..

Sonucunuzu saat 14.00'da buraya TIKLAYARAK öğrenebilirsiniz...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim