Herkes üniversiteli olacak !

YÖK Başkanı Özcan, açıköğretim fakültelerine girişleri serbest hale getirmek istediklerini belirterek, “Üniversiteye giremeyen öğrencimiz kalmayacak” dedi YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, açıköğretim fakültesine girişleri tamamen serbest hale getir

Herkes üniversiteli olacak !
YÖK Başkanı Özcan, açıköğretim fakültelerine girişleri serbest hale getirmek istediklerini belirterek, “Üniversiteye giremeyen öğrencimiz kalmayacak” dedi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, açıköğretim fakültesine girişleri tamamen serbest hale getirmek istediklerini açıkladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, dün Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin 2009 yılı bütçeleri görüşüldü.

EN BÜYÜK SORUN YER

Yükseköğretimin en önemli sorununun, 1,2 milyon lise mezununa üniversitede yer bulma sorunu olduğunu dile getiren Özcan, bunun için üniversite kontenjanlarının artırılması gerektiğine işaret ederek,

“Örgün eğitimde kontenjanları 670 bin artırdık. Buna 400 bin açıköğretim fakültesi öğrencisini de katarsak, 1 milyondan fazla öğrenci üniversiteye girme hakkını elde etti'' dedi. Özcan, açıköğretim fakültesindeki kapasitenin tam olarak kullanılamadığını belirterek, “Bu fakülteye girişleri tamamen serbest hale getirmek istiyoruz. 80 yaşındaki bir vatandaşımızın bile bu okullara kaydolmasını istiyoruz. Açıköğretimi herkese açık hale getirirsek, üniversiteye girmeyen hiçbir öğrencimiz, vatandaşımız kalmayacak'' diye konuştu.

İki müjde daha

Meclis Bütçe görüşmelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversite öğrencilerine verilen kredi miktarının 180 YTL'ye yükseltileceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı da yükseköğrenim affından yararlananların askerliklerinin bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebileceğini duyurdu. Ertelemeden 29 yaşını geçenler yararlanamayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler