Eğitim'de güvenlik toplantısı yapıldı.

 Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem okul güvenliği koordinasyon toplantısı yapıldı. 

Eğitim'de güvenlik toplantısı yapıldı.

Düzenlenen toplantıda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Balıkesir'de öğrenci, öğretmen ve velilerin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim geçirmelerini sağlamak amacıyla okullar ile yakın çevrelerinde alınacak tedbirler görüşüldü

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Vali Yazıcı, okul çevrelerindeki güvenlik önlemlerine değindi. Ders zilinin 17 Eylül'de çalacağını, bu nedenle eğitimin öğretimin sorunsuz başlayarak sürdürülebilmesi için çeşitli önlemler alındığını dile getiren Vali Yazıcı, "Okul güvenliği, uyuşturucu, uyarıcı madde ve tütün maddelerinin kullanımı ile mücadele edilmesi, okul çevresinin güvenliği, servis araçları ve taşımacılık gibi konuları görüşüyoruz. Bu işin bir eğitim tarafı var bir de güvenlik tarafı var. İkisi birbirini destekliyor, birbirinden ayrılması bile düşünülemez" diye konuştu. 

" Eğitim-öğretime desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik" 
Eğitim öğretim konusunda çok hassas olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Valilik olarak eğitim öğretime desteğimizi hiçbir zaman esirgemedik esirgemeyeceğiz. Çocuklarımızın rahat huzurlu bir eğitim alması için hepimiz, öğrenci velileri, okul aile birlikleri, servis sorumluları ve kim varsa birbirimize yardımcı olmak zorundayız. Çocuklarımızın sadece okulda değil, evinden okula kadar trafik ve seyir süresi, okul çevresi dahil güvenliklerinin sağlanması açısından en ufak bir sorun yaşanmaması temel önceliğimiz. Bu noktada tüm ülkede olmak üzere ilimizde de her okulumuz için ve bu okulla ilgili bütün bu süreçteki sorumlulukları gerçekleştirmek üzere 'Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlileri' her bir okul için görevlendirilmesi devam ediyor. Bütün okullarımız kent yönetim sistemine kamera ile entegre edilerek, 24 saat okulun çevresi ve güzergahları izleniyor. Sizlere ve bizlere emanet edilen çocuklarımızı korumak için çok yoğun mesai ve gayret sarf edeceğiz. Çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir davranışa taviz verilmeyecektir. El ele vermek durumundayız. Bütün katılımcılarımızın ortak paydası Balıkesir'e hizmet etmektir. Bunun için hep birlikte mücadele etmemiz gerekir. Hep birlikte gayret edip el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Amaçlarının kentte eğitimin sağlıklı ve başarılı bir şekilde yürütülmesi olduğunu bu çerçevede ilgili kurumlara görevler düştüğünü dile getiren Vali Yazıcı, bu toplantıları zaman zaman tekrarlayacağını belirterek yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı geçmesi temennisinde bulundu. 

Düzenlenen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile diğer ilgililer katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler