DGS Sınav sınav sonuçları açıklandı mı? DGS nedir, kimler girebilir? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız!

30 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınav sonrası adayların gözü kulağı DGS sonuçlarında oldu. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklandı mı? Sonuçlar nereden öğrenilecek? DGS Tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? Tercihler başladı mı? Dikey Geçiş Sınavı nedir, kimler katılabilir? ÖSYM'nin DGS için son duyuruları ve sınav hakkında tüm bilgiler...

DGS Sınav sınav sonuçları açıklandı mı? DGS nedir, kimler girebilir? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız!

30 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etti. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversitelerin çeşitli önlisans bölümlerinden mezun olan adaylar lisans eğitimlerini tamamlayabilmek için Dikey Geçiş Sınavı'nda iyi bir puan almak zorundalar. 2019 DGS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte tüm detaylar...

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı ne zaman açıklanacak? 

Üniversitelerin dört yıllık lisans bölümüne kayıt olmak isteyen adaylar gözlerini açıklanacak Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına gözlerini çevirdi. 2019 DGS sonuçları açıklandı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2019-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına  25 Temmuz 2019 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler." ifadeleri kullanıldı.

2019 DGS sonuçları nereden öğrenilir?

ÖSYM, DGS sonuçlarını 25 Temmuz 2019 günü erişime açıldı. Adaylar sınav sonuçlarını TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinde veya mobil uygulamalarından öğrenebilirler.

DGS Sınav sınav sonuçları açıklandı mı? DGS nedir, kimler girebilir? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız!

Adaylara sonuç belgesi gönderilecek mi?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2019 DGS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM; DGS Tercih Kılavuzu yayınlayacak. Tercih Takvimi ve tercih ile ilgili tüm detaylar 2019 DGS Tercih Kılavuzu'nda yayınlanacak. Detaylar öğrenildiğinde bu sayfada olacak.

DGS SINAVI NEDİR? 

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. 

2000 yılından beri meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarından mezun olmayı başaran öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için ÖSYM tarafından uygulanan sınavdır.

DGS Sınavına kimler katılabilir?

Sınava herhangi bir önlisans programından mezun olan adaylar başvurabilirler. Aslında her aday başvurabilir ancak, mezun olamayan adaylar; lisansa geçiş yapamazlar.

ÖSYM'NİN AÇIKLAMALARI:

2019- DGS Cevap Kağıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) adaylarının cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları,  sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceliyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 25 Temmuz 2019 tarihinde saat 15.00'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

DGS Sınav sınav sonuçları açıklandı mı? DGS nedir, kimler girebilir? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız! 

2019-DGS Sonuçları Açıklandı

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2019-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına  25 Temmuz 2019 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

DGS Sınav sınav sonuçları açıklandı mı? DGS nedir, kimler girebilir? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız!

2019 DGS: Sistemdeki Eğitim Bilgilerinin Adaylar Tarafından Kontrolü ve Eğitim Bilgisi Seçme İşlemi

2019-DGS değerlendirme işlemlerinde, adayların ön lisans seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. 2019-DGS’ye başvuran adayların 02-08 Temmuz 2019 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/DGS/2019/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 08 Temmuz 2019 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

Eğitim bilgilerinde eksiklik/hata olduğunu düşünen adayların, mezun oldukları/olacakları yükseköğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini YÖKSİS üzerinden düzelttirmeleri ve bu düzeltme işlemi sonrasında  02-08 Temmuz 2019 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/DGS/2019/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden düzelttirdikleri eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekmektedir.

Eğitim bilgisi YÖKSİS’ e eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) sistemi üzerinden okullarına işlettirmeleri ve sonrasında https://ais.osym.gov.tr/DGS/2019/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden bu eğitim bilgilerini seçerek 08 Temmuz 2019 tarihi saat 16:00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

Adayların bireysel olarak veya yükseköğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacaktır.

Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 08 Temmuz  2019 tarihinde saat 16.00’da sona erecek olup adayların bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim dikkate alınacak ve bu eğitim bilgisine göre değerlendirme işlemleri yapılacaktır.

2019-DGS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 08 Temmuz 2019 tarihinde saat 16.00’da sona erecek olup, bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim önem arz etmektedir. ÖBP’ ye ilişkin işlemlerin yapıldığı tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu eğitim bilgisi kullanılacaktır. Bu tarihte adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçmiş olduğu eğitim bilgisi, bu eğitim bilgileri arasında ise adayın bu eğitim bilgisi kullanılacaktır (Onay işlemi yapan veya yapmayan tüm adaylar için başvuruda kullanılan eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında olup olmadığının anlaşılmasında; ön lisans alan bilgisi kullanılacaktır.) Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyor ise adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır.

2019-DGS adaylarına önemle duyurulur.

DGS Sınav sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız!

2019-DGS: Adayların Eğitim Bilgilerinin Kontrol / Güncelleme / Teyit İşlemleri için Yükseköğretim Kurumlarına Kamu Kurumları İşlemleri  Sisteminin Açılması

2019-DGS başvurularında, YÖKSİS’ten eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 02-08 Temmuz 2019 tarihleri arasında (8 Temmuz 16.00’a kadar)yükseköğretim kurumlarına açılacaktır.

Adayların bireysel olarak veya yükseköğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayanlar bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

İlgili Yükseköğretim Kurumlarına önemle duyurulur.

DGS Sınav sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız!

2019-DGS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine  Dikey Geçiş Sınavının (2019-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10’u  aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 30 Haziran 2019 tarihinde saat 14.10’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

DGS Sınav sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim