Avrasya Üniversitesi'nde "KONSERANS" etkinliği(!)

Avrasya’da "konserans’’ etkinliği büyük ilgi gördü.

Avrasya Üniversitesi'nde "KONSERANS" etkinliği(!)
Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünün organize ettiği Uzman Eğitimci Onur Erol tarafından verilen ‘’Konserans’’ eğitimciler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. 

Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen Onur Erol tarafından verilen konferans, yarı anlatım, yarı konser tarzında geçerken, konferansına ‘’konserans’’ adını veren Erol, kendi bestelediği çocuk şarkılarıyla konferansını başlattı. Kendi geliştirdiği yöntemle sıra dışı bir eğitim organizasyonu gerçekleştiren Onur Erol, müziğin çocuk eğitimi üzerinde olumlu etkilerinden de bahsetti.

Erol, ‘’Yaklaşık 15 yıldır Türkiye’nin 30 dan fazla şehrinde ve değişik ülkelerde   yaptığım  Orff seminerlerinde 25-30 kişilik gruplarla çalışıyorum ve deneyime dayalı bu eğitimler bir çok öğretmen arkadaşımızın mesleki gelişimlerine katkıda bulunuyor. Bu bestelemiş olduğum oyunlu şarkıları seminerlerimde kullanırken hep ölçülü olmaya çalıştım , yani hazır bir şarkı vermek yerine o anda orada yaratılan ifade araçlarını hep dengelemeye çalıştım . Ancak içimde şarkılarımı söylemek ve onların hikayelerini anlatma isteği son zamanlarda gittikçe güçlendi. Yazdığım şarkıları, hikayelerini ve oyunlarını nasıl bir bakışla kurguladığımı ve onların ardındaki pedagojik fikirleri daha geniş topluluklarla paylaşma ve insanlara ilham verme isteğim yayıncım Eğiten Kitap’ın desteğiyle gerçekleşen bu büyük buluşmalarla vücut buldu. Ne sadece bir Konser ne de bir Konferans … “KONSERANS” Bu dalga şehir, şehir yayılıyor öğretmenlere, ailelere, çocuklara, dedelere, anneannelere, teyzelere ve herkese hayata dair yeni bir ilham ve umut vermek için’’ dedi.








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim