Avrasya Üniversitesi'nde Harita Mühendisliği Yüksek Lisans programı açıldı

Avrasya Üniversitesi'nden önemli bir adım daha...

Avrasya Üniversitesi'nde Harita Mühendisliği Yüksek Lisans programı açıldı

Avrasya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Harita Mühendisliği tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarını açtığını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde yeni açılan beş bölüm ve programını kamuoyu ile paylaşan üniversite, bugün de güz dönemi için Harita Mühendisliği alanında tezli ve tezsiz programa yüksek lisans öğrencisi alabileceğini duyurdu.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız “ Üniversite olarak önemli bir alanda yüksek lisans programı açmış olduk. Bu müjdeyi de kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyuyorum. Geçtiğimiz günlerde ardı sıra yeni açılan fakülte, bölüm ve programlarımızın müjdesini vermiştik. Şimdi de üniversitemizden en çok talep edilen Harita Mühendisliği Yüksek Lisans programına öğrenci alacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Harita Mühendisleri ve Harita Yüksek Mühendislerinin Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, İl Özel İdareleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, AFAD, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, BOTAŞ, Gaz ve Elektrik Dağıtım Şirketleri gibi kurum ve kuruluşlarda, yerel yönetimler bünyesinde, harita mühendislik bürolarında, İnşaat sektöründe, yazılım şirketlerinde, gayrimenkul değerleme şirketlerinde,, madencilik sektöründe ve üniversiteler gibi geniş yelpazede bir iş sahası bulunduğunu görüyoruz. Bu önemli alanda lisansüstü eğitim son yıllarda çok önemli hale gelmiştir. Bu anlamdaki beklentiyi karşılamak için programımızı açtık. Önümüzdeki güz dönemi için başvuruları almaya başlayacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Avrasya Üniversitesi'nde Harita Mühendisliği Yüksek Lisans programı açıldı
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler