3. Dönem AÖL sınav soruları ve cevapları yayınlandı - AÖL soru cevapları - AÖL itiraz

8-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınavının ardından adaylar AÖL soru ve cevaplarını bekliyordu.   Merakla beklenen AÖL soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklandı. Adaylar aşağıda yer alan bağlantı üzerinden ya da http://www.meb.go

3. Dönem AÖL sınav soruları ve cevapları yayınlandı - AÖL soru cevapları - AÖL itiraz
8-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınavının ardından adaylar AÖL soru ve cevaplarını bekliyordu.

Merakla beklenen AÖL soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklandı. Adaylar aşağıda yer alan bağlantı üzerinden ya da http://www.meb.gov.tr/ , http://www.aol.meb.gov.tr/ana_sayfa.php adreslerinden AÖL soru ve cevaplarına erişebilecek. Soru ve cevaplar için AÖL şifresi öğrenci numaraları gerekli olmayacak. Öte yandan 3. Dönem AÖL sonuçlarının 30 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor. Öğrenciler sonuçlarına http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden belirtilen tarihte erişebilecek.

AÖL SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZLAR

Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması gerekmektedir. Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne ://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18)yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

AÖL AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olma zorunluluğu vardır. Yukarıda ki mezuniyet şartlarının tamamını yerine getiren öğrenciler Açık Öğretim Lisesinden mezun olma hakkını kazanırlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim