2018 LGS ne zaman saat kaçta? LGS'de kaç soru çıkacak? LGS örnek soruları

Ortaöğretimde okuyan öğrenciler heyecanla 2018 LGS sınavına girmeyi bekliyor. Sene boyunca sınava hazırlık yapan ve sınava girmeyi bekleyen öğrenciler sınavın kaçta başlayacağını ve kaç soru çıkacağını merak ediyor. LGS saat kaçta başlayacak, kaç soru sorulacak?

2018 LGS ne zaman saat kaçta? LGS'de kaç soru çıkacak? LGS örnek soruları

Binlerce öğrenciyi ilgilendiren Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) saatler kaldı. Sınav öncesinde örnek sorular ile hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, E Okul ve okul müdürlükleri üzerinden LGS sınav yerleri bilgisini öğrenebilecekler. Nitelikli okullar için düzenlenecek olan LGS ne zaman ve saat kaçta düzenlenecek? LGS'de hangi sorular sorulacak? İşte öğrencilerin merak ettiği bilgiler... 

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak 2018 yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan sınav, 2 Haziran Cumartesi günü saat 09.30'da uygulanacak. Sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Çoktan seçmeli 90 soru olacak.

Sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak.

Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru İki bölüm arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

LGS SINAV YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG sisteminin yerine gelen ve bu yıl ilk kez uygulanacak olan LGS için heyecanlı bekleyiş başladı. LGS sınav yerlerini öğrenmek isteyen öğrenciler ise e-okul sistemine giriş yaparak LGS sınavına nerede gireceklerini öğrenebilirler.

E- okul sistemine giriş yapmak isteyen öğrenciler, öncelikle TC kimlik numarası, ardından okul numarası ve son olarak güvenlik sorularını yanıtlayarak e-okula kolaylıkla erişim sağlayabilirler.

LGS İÇİN ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin sınav hakkındaki merakını gidermek için sayısal ve sözel alanlarından örnek sorular kitapçığını yayımladı. İşte o sorular;

YURT GENELİNDE NİTELİKLİ OKUL KONTENJANLARI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) isteğe bağlı merkezi sınavla öğrenci alacak okullar listesine göre, Türkiye’de en fazla öğrenci sayısına sahip üç ilde Anadolu lisesi kontenjanları diğer lise türlerini geride bırakıyor. İstanbul’da Anadolu liseleri için ayrılan kontenjan yüzde 52; Ankara’da yüzde 36 ve İzmir’de ise yüzde 45. Üç büyük ilde lise türlerine göre kontenjanların yüzde oranı şöyle:

İstanbul

Fen lisesi: yüzde 5

Anadolu lisesi: yüzde 52

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde 23

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: Yüzde 18 Sosyal bilimler lisesi: yüzde 2

Ankara

Fen lisesi: yüzde 20

Anadolu lisesi: yüzde 36

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde 20

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: Yüzde 18

Sosyal bilimler lisesi: yüzde 6

İzmir

Fen lisesi: yüzde 13

Anadolu lisesi: yüzde 45

Anadolu imam hatip lisesi: yüzde  17

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi: yüzde 20

Sosyal bilimler lisesi: yüzde 5

TRABZON VE ÇEVRE İLLERDE ANADOLU LİSESİ YOK

MEB’in merkezi sınav kılavuzunda Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bartın, Burdur, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Ordu, Rize, Sinop, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yalova ve Yozgat’ta sınavla öğrenci alacak hiçbir Anadolu lisesi yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim