Ege'de korkutan deprem! - 31 Ağustos 2022

Ege'de meydana gelen deprem, İzmir, Muğla ve Aydın'da hissedildi

Ege'de korkutan deprem! - 31 Ağustos 2022

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, peş peşe iki deprem meydana geldi. Richter ölçeğine göre, 4.7 büyüklüğünde depremin ardından 5.1 şiddetinde bir depremle daha sarsıldı. Aydın'ın yanı sıra İzmir'den de hissedilen depremler, paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Kuşadası ilçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kuşadası ilçesinin 15.44 kilometre açığında saat 12.56 sıralarında 7.3 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem ilçe merkezinde ve çevresinde hafif şekilde hissedildi.

119 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Samos ve Seferihisar arasındaki bölgede 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen sarsıntı İzmir'de bazı binaların yıkılmasına yol açmıştı. 6.9 büyüklüğündeki deprem Türkiye ve Yunanistan'da 119 insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler