İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Duvarı yıkmak!

Trabzonspor dün gece İstanbul’da ligin yeni ama, belli ki dişli takımı Ümraniyespor karşısında özellikle ilk yarıda zorlanmasına rağmen, ikinci yarıdaki değişiklerle karşısındaki duvarı Bakasetas’ın kaleciden dönen şutunu tamamlayan Trezeguet ile yıktı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Son birkaç gün Trabzonspor için Ümraniyespor maçından daha çok transferler konuşuldu. Öyle ki Trabzonspor’u takip edenlerin kafası karıştı. “O geldi, bu gittiler” arasında Corneluis Danimarka’ya dönerken Trabzonspor 3 önemli oyuncu birden aldı. Bunların ikisi kadroda, biri ise tribünde izleme pozisyondaydı…

Bu hengamede Trabzonspor’u kutlamak gerek. Çünkü, böyle bir ortamda maça hazırlanmak hayli zordu. Bunun sinyalleri de ilk yarıda verildi. Maça ilk 11’de başlayan Djanniy’in varlığı ile yokluğu belli değildi sanki… Hatta Trabzonspor bir oyuncu eksik oynadı da denebilir.  Buna rağmen Trabzonspor ilk yarıda birkaç pozisyon bulmadı değil. Ama dedik ya Ümraniye adeta duvar örmüştü ve son derece disiplinli ve oyuna sadık oynuyordu.

Bunu gören Abbullah Avcı ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Jansen’in girmesi zorunluluktandı. Çünkü Dorukhan sakatlanmıştı. Ama Umut Bozok’un girişi ile Trabzonspor hücum hattında biraz daha hareketli oynamaya başladı. Ve uzaktan şutlarla da kaleyi yokladı. Bunların birinde Bakasetas’ın kaleciden dönen şutunu Trezuguet ağlara gönderince maçın kaderi de belli oldu.

Bu gol hem Trabzonspor’a 3 puanı getirdi hem de Trezeguet’nin gayretinin meyvesi oldu. Bu oyuncunun bundan sonra daha verimli olacağına inanıyorum.

Trabzonspor ikinci yarıda pozitif oyununun bir nedeni Bakasetas’ın çok gayretli ve rakip kaleyi deneyen şutlarının yanı sıra oyuna giren Marek Hamşik’in tam bir oyun lideri gibi oynaması ve takımı yönlendirmesi sayılabilir. Ayrıca geçen hafta Galatasaray maçında “MR’sinde bir şey çıkmadı” denerek hayli eleştiri alan Abdulkadir Ömür’ün hem ilk 11’de hem de kaptan olarak sahaya çıkması da güzel bir olaydı.

Trabzonspor bu sonuçla üst üste 4 maçta alamadığı galibiyeti elde ederek perşembe günü UEFA kupasında deplasmanda Ferençvaroş’la oynayacağı maç öncesi moral kazanmış oldu. Ayrıca sakatların yavaş yavaş takıma dönmesi, Yusuf Yazıcı ile  Maxi Gomez’in de muhtemel süre alacak olmaları ayrı bir olumlu gelişme olarak kabul edilebilir.

Sadece Dorukhan’ın sakatlığı can sıktı ki umarım önemli bir sıkıntısı olmaz.

Trabzonspor’da dün Bartra kusursuz oynadı. Bakasetas, Hamşik,  Trezeguet, Denswill ve zaman zaman Abdülkadir Ömür de ona ayak uydurdu. Bir de Gbamin’e iki satır yazmak istiyorum: Bu oyuncu Trabzonspor’un orta sahasını hem savunmada hem hücumda toparlayacak gibi görünüyor. Umarım yanılmam. Savunmada tek sıkıntının daha ikinci resmi maçını oynamasına rağmen kaleci Taha’ya çok fazla geri pası yapılması idi bence…

Ümraniyespor son derece temiz oynayan bir takım. Sezon başından beri 5’inci maçlarında da galibiyet alamadılar ama, çok takımın canını yakacaklarına eminim.

Maçın hakemi Arda Kardeşler de artık Trabzonspor maçlarının gediklisi olacak belli ki! Çünkü Erce Kardeşler’in Trabzonspor’da oynadığı dönemlerde Trabzon’un maçlarına verilmeyen bu hakem artık 4 - 5 haftada bir bordo mavili ekibin maçına atanacak. Öyle görünüyor. Bunun iyi mi kötü mi olacağını ise zaman gösterecek. Hani fazla yakınlık, fazla samimiyet suistimal edilir mi bilemem!!!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.