Dünyada en çok gol atan kaleci

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun, kalecilerin oynadıkları uluslararası kupa ve ulusal lig maçlarının esas alındığı araştırmaya göre, halen Sao Paulo takımının kalesini koruyan Ceni, kariyeri boyunca 36'sı penaltıdan, 47'si de s

Dünyada en çok gol atan kaleci
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun, kalecilerin oynadıkları uluslararası kupa ve ulusal lig maçlarının esas alındığı araştırmaya göre, halen Sao Paulo takımının kalesini koruyan Ceni, kariyeri boyunca 36'sı penaltıdan, 47'si de serbest vuruştan olmak üzere toplam 83 kez rakip fileleri havalandırarak, ilk sıraya oturdu.

İkinci sırada, daha önce bu unvanın sahibi olan, Paraguaylı Jose Luis Felix Chilavert, 62 golle yer aldı. Listenin üçüncü sırasında ise, 41 golle Kolombiyalı file bekçisi Rene Higuita var.

Bu arada, Bursaspor'un Bulgar kalecisi Dimitar Ivankov da, penaltılardan attığı 35 golle listede 5. sırada kendisine yer buldu.

Listede yer alan kalecilerden Ceni, Ivankov, Vegas, Alfaro ve Butt, halen aktif sporculuk hayatlarını sürdürüyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor