Zelenski, Rusya'ya 3 şart sundu! NATO üyeliğinden vazgeçeriz ama...

NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu açıklayan Zelenski, Rusya'ya 3 şart sundu.

Zelenski, Rusya'ya 3 şart sundu! NATO üyeliğinden vazgeçeriz ama...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski; Rus ordusunun geri çekildiği, ateşkes sağlandığı ve ülkesinin güvenliğinin garanti edildiği takdirde Ukrayna'nın NATO üyeliği talebinden vazgeçmeye hazır olduğunu bildirdi.

Ukrayna lideri Zelenski, Rus işgalinin 28. gününde açıklamalar yaptı. Zelenski televizyonda yayımlanan röportajında, NATO konusunda Ukrayna ile ne yapılacağını bilmeyen Batı için, güvenliğini garantiye almak isteyen Ukrayna için ve NATO'nun daha fazla genişlemesini istemeyen Rusya için bir uzlaşma yolu olduğunu açıkladı.

NATO ÜYELİĞİNDEN VAZGEÇMEYE HAZIRIZ"

Zelenski, Rus askerlerinin geri çekilmesi, ateşkes sağlanması ve Ukrayna'nın güvenliğinin garanti edilmesi koşuluyla ülkesinin NATO üyeliğinden vazgeçmeye hazır olduğunu söyledi.

PUTİN'E GÖRÜŞME ÇAĞRISI YAPTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan görüşme çağrısını yineleyen Zelenski, Putin ile görüşmedikçe Rusya'nın savaşa son vermek isteyip istemediğini anlamanın imkansız olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya