Ukraynalı gazeteci İngiltere Başbakanı Johnson'a 'Korkak' dedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Polonya'ya gerçekleştirdiği ziyarette basın toplantısına katıldı. Toplantıda yer alan Ukraynalı bir gazeteci Johnson'a isyan etti. Johnson'ın Ukrayna'yı ziyaret etmememesine dikkat çeken Daria Kaleniuk "Kiyev'e gelmiyorsunuz çünkü korkaksınız" diyerek "NATO 3. Dünya Savaşı'ndan kaçınmaya çalışıyor ama çoktan başladı ifadelerini kullandı.

Ukraynalı gazeteci İngiltere Başbakanı Johnson'a 'Korkak' dedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Polonya ziyaretinde düzenlediği basın toplantısına Ukraynalı gazetecinin sözleri damga vurdu. Daria Kaleniuk, mikrofonu eline alarak Johnson'ı sert sözlerle azarladı. Johnson'ın Kiev'e 'korkak' olduğu için gitmediğini belirten Kaleniuk'a yanıt olarak Johnson ise yapabileceği her şeyi yaptığını iddia etti.

NATO'nun 3. Dünya Savaşı'ndan çekindiğini ancak bunun çoktan başladığını belirten Ukraynalı gazeteci şu ifadeleri kullandı:

"Ben Kievliyim, birkaç gün önce sınır geçtim. Ailemin ve çalışma arkadaşlarımın çoğu Kiev'de, Liviv'de... İş arkadaşlarımdan biri şu anda iki çocuğu ile birlikte Bilozerka'da ve orada vurulacağından çok korkuyor. Okuduğum şehir Harkov'un merkezi bugün tamamen bombalandı."

"UKRAYNALI KADIN VE ÇOCUKLAR DERİN BİR KORKU İÇİNDELER"

Metanetten bahsediyorsunuz ama Ukraynalı kadınlar ve çocuklar gökten düşen bombalar nedeniyle derin bir korku içindeler. Ukrayna halkı Batı'dan hava sahasının korunmasını bekliyor. Ama yanıtın 3. Dünya Savaşı'nı tetikleyeceğini söylüyorsunuz. Ama Sayın Başbakan, uçaklar yerine çocuklarımızın NATO'yu füze ve bombalardan nasıl koruduğunu gözlemlemenin alternatifi nedir?

"KİEV'E GELEMİYORSUNUZ ÇÜNKÜ KORKUYORSUNUZ"

Uçuşa yasak bölge için alternatif nedir? Burada uçaklarımız var, Romanya'da, Polonya'da hava savunma sistemimiz var. NATO'nun hava savunması var; en azından bu hava savunması Batı Ukrayna'yı koruyor. Yani kadınlar ve çocuklar sınıra gelebilirler. Sınırı geçmek artık imkansız. 30 kilometre mayın var. Bir bebekle veya iki çocukla sınırı geçtiğinizi hayal edin. Samantha Power'ın Polonya tarafından sınıra gelmesine çok sevindim. Ukrayna tarafından sınıra gelsin de görelim.

İngiltere, Budapeşte Memorandumu kapsamında güvenliğimizi garanti etti. Yani Polonya'ya geliyorsun Kiev'e gelmiyorsunuz Başbakan, Lviv'e gelmiyorsunuz çünkü korkuyorsunuz.

"3. DÜNYA SAVAŞI ÇOKTAN BAŞLADI"

Çünkü NATO savunmak istemiyor. Çünkü NATO Üçüncü Dünya Savaşı'ndan korkuyor ama savaş çoktan başladı.

Daha fazla yaptırımdan bahsediyorsunuz Sayın Başbakan Roman Abramovich'e yaptırım yok. Çocukları bombardımanlarda değil. Çocukları orada, Londra'da. Putin'in çocukları Hollanda'da, Almanya'da köşklerde mi, bütün bunlara el konuldu mu? Bunu görmüyorum.

Ailemin, ekip arkadaşlarımın ağladığını söyleyebilirim. Nereye kaçacağımızı bilmiyoruz. Bunlar oluyor Sayın Başbakan.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler