UEAK Heyeti İran'a Gidiyor

UAEK Başkan Yardımcısı Olli Heinonen, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Cevad Vaidi başkanlığındaki İran heyetiyle görüştü.

UEAK Heyeti İran'a Gidiyor

UAEK Başkan Yardımcısı Olli Heinonen, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Cevad Vaidi başkanlığındaki İran heyetiyle görüştükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, UAEK heyetinin gelecek pazartesi ya da salı günü Tahran'a gitmesinin planlandığını söyledi.

Viyana'daki görüşmenin ardından İran heyeti bir açıklama yapmadı. UAEK ise bugünkü görüşmenin, İran'ın uranyum zenginleştirme programıyla ilgili konulara açıklık sağlaması amaçlı olduğunu belirtti.

İran, nükleer programının barışçı olduğunu söylüyor, ancak ABD ve Batılı ülkeler İran'ın nükleer silah üretebileceği suçlamasında bulunuyor. Arak ağır su reaktörünün de inşası tamamlanınca plütonyum üreteceği belirtiliyor ve Birleşmiş Milletler, İran'ın bu faaliyete son vermesini istiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler