Trump'tan yeni Suriye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de ateşkese uyuluyor, ufak çatışmalar devam ediyor.Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız" dedi.

Trump'tan yeni Suriye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Bakanlar Konseyi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Suriye'de ateşkesin devam ettiğini söyledi. Ufak çatışmalar olsa da bunların sayısının çok az olduğunu ifade eden Trump, Türkiye ile anlaşma kapsamında bölgeden PKK/PYD'nin çıktığını ve bunun "akıllıca bir adım" olduğunu belirtti. ABD Başkanı, ayrıca Barış Pınarı Harekatı anlaşmasından önce yaptığı gibi yine Türkiye'yi tehdit ederek şu ifadeleri kullandı: "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız."

Trump ayrıca kendisini "Kürtleri yalnız bırakmakla" eleştirenlere de "Kürtlere 400 yıl boyunca bölgede kalacağız diye bir söz vermedik. ABD askerlerini o bölgeden çekmekle akıllıca davrandık" diye yanıt verdi.

"ÇATIŞMALAR NEDENİYLE BİR ÇOK TÜRK HAYATINI KAYBETTİ"
Trump ayrıca "Sınırdaki çatışmalar nedeniyle birçok Türk hayatını kaybetti, her iki tarafa da bakmalısınız" ifadelerini kullandı. Barack Obama dönemindeki Suriye politikasını da eleştiren Trump, "DEAŞ o dönemde her yerdeydi. Onları ben yakaladım. Sizden ya da sahte alimlerden daha çok şey biliyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler