Trump BM Genel Kurulu'nda konuştu

Donald Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Benim yönetimim altında ABD tarihinde en fazla gelişmeyi kaydetti” deyince dünya liderleri güldü. 

Trump BM Genel Kurulu'nda konuştu

BD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulunda konuştu.Trump yaptığı konuşmanın ardından, dünya liderleri gülünce "Bu tepkiniz beklemiyordum" dedi.

 Trump yaptığı değerlendirmelerde şu sözlere yer verdi:

“ABD ekonomisi, ben göreve geldiğimden beri büyük bir ilerleme gösteriyor. Göreve geldiğimden beri valıklarımıza 10 milyar dolar ekledik, Afrikan Amerikan işsizlik rakamları tarihtek ien düşük düzeye geriledi, 4 milyon kişi için istihdam yarattık, sınır güvenliğimiz için sınırdaki duvarın inşasına başladık ve bu ıl askeri bütçemiz için 700 milyar dolar topladık. ABD halkının hakları ve barış için çalışıyoruz. ABD her zaman için küresel yönetim ve baskı yerine özgürlük ve işbirliğini seçecek."

Ardından İran'la ilgili konuşan ABD Başkanı, “İran Nükleer Anlaşması’ndan çekildiğimizden bu yana çoğu ülke bize destek oldu. İran anlaşmasındaki bütün bütçe İran’lı liderlerin işine yaradı ve onlar da bu parayla nükleer füzeler üretti, terörizmi finanse etti ve Yemen'de dehşet ortamının yaratılmasına neden oldu.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya