Suriye'de savaş devam ediyor !

Suriye'nin Dera ve Humus başta olmak üzere birçok kentte muhalifler, Esad rejiminin iktidardan çekilmesi talebiyle sokaklara dökülürken, Suriyeli askerler şehirlere bomba yağdırmaya devam ediyor.Her geçen gün biraz daha iç savaşa sürüklenen Suriye'de güve

Suriye'de savaş devam ediyor !

Suriye'nin Dera ve Humus başta olmak üzere birçok kentte muhalifler, Esad rejiminin iktidardan çekilmesi talebiyle sokaklara dökülürken, Suriyeli askerler şehirlere bomba yağdırmaya devam ediyor.

Her geçen gün biraz daha iç savaşa sürüklenen Suriye'de güvenlik güçleri, Esad rejiminin iktidardan çekilmesi talebiyle sokaklara dökülen muhaliflere karşı sert müdahalesini sürdürüyor. Muhalifler, havadan helikopterlerle karadan da tank ve havan topları ile şehirlere bomba yağdırıyor.

Cep telefonu ile çekilerek sosyal paylaşım sitelerine koyulan görüntülerde, tank ve havan topları nedeniyle şehirlerin üzerinde büyük duman bulutları oluşurken mermilerinin isabet ettiği evlerin harabeye döndüğü görülüyor.

Direnişin en güçlü olduğu şehirlerden Humus başta olmak üzere Türkiye'ye sınırı olan İdlib'te, Deyr ez Zur'da, Raka, Dera ve Halep'te muhalif güçler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı öğrenildi.

Öte yandan; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bugün Humus kentinde kuşatma altında bulunan Bab-ı Amr bölgesini ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya