Suriye'de İsrail jeti düşürüldü!

Suriye İsrail'e ait jeti düşürdü.

Suriye'de İsrail jeti düşürüldü!
Suriye devlet televizyonu, hava savunma sistemlerinin İsrail uçağını düşürdüğünü duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada da kontrol sistemi Suriye'de bulunan ve İran tarafından kontrol edilen bir İHA'yı hedef alan İsrail'e ait F-16 tipi savaş uçağının düşürüldüğü bildirildi.

İsrail, İran'a ait olan ve Suriye'den kontrol edilen İnsansız Hava Aracı'nı (İHA) hedef alan F-16 tipi savaş uçağının Suriye ordusu tarafından düşürüldüğünü duyurdu.

İsrail askeri sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu güçlerinin, kontrol sistemi Suriye'de bulunan ve İran tarafından kontrol edilen bir İHA'yı hedef alan İsrail'e ait F-16 tipi savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.

Conricus, İHA'nın İsrail hava sahasını işgal ettiğini ve bu nedenle hedef alındığını savundu. İsrail'in kuzeyinde bir bölgeye düşen savaş uçağında bulunan iki pilotun kurtarıldıkları ve hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.

Suriye devlet televizyonu da hava savunma sistemlerinin İsrail'e ait uçağı düşürdüğünü duyurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler