Somali'de intihar saldırısı!

Somali'de düzenlenen terör saldırısında bomba yüklü araç patlatıldı.

Somali'de intihar saldırısı!

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun kalabalık caddesinde yer alan bir otelin önünde gerçekleşen intihar saldırısında en az sekiz can kaybı var. Patlama bölgesinden gelen ilk fotoğraflar facianın korkunçluğunu gözler önüne seriyor. 


Eş Şebab terör örgütünün sık sık saldırılar düzenlediği Somali'de bugün yine bomba patladı.

Bomba yüklü aracın infilak ettirildiği yer, başkent Mogadişu'nun doğusundaki Vencer semti.

Kalabalık bir caddede bulunan Vehliye Oteli'nin yanında gerçekleşen intihar saldırısı sonucu en az sekiz kişi yaşamını yitirdi.

Yaralanan yedi kişi ise hastanelere kaldırıldı. Olay yerinden gelen ilk fotoğraflarda, kanlar içindeki yaralılar olay yerindeki siviller tarafından taşınıyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak olağan şüpheli Eş Şebab örgütü.

Somali'de geçen ay bir halk pazarında patlatılan bomba yüklü araç 20 can kaybına neden olmuştu.

Yine Şubat ayında yabancıların kaldığı bir oteli hedef alan silahlı saldırıda beş kişi ölmüştü.

Ocak ayında ise patlayıcı yüklü bir Otomobil bir otelin önünde infilak ettirilmiş, silahlı saldırganların da devreye girdiği olayda 13 kişi hayatını kaybetmişti.

TERÖR KISKACINDAKİ ÜLKE

Askeri bir darbe ile 1969 yılında iktidarı ele geçiren Devlet Başkanı Mohamed Siad Barre'nin 1991 yılında devrilmesinden sonra çalkantılı bir süreç yaşayan Somali'de, aşırı dinci terör örgütü Eş-Şebab 2006 yılında kuruldu. Arapça'da gençlik anlamına geliyor.

Terör kıskacındaki ülkede Eş Şebab geçen yıl çok sayıda saldırı düzenledi, patlamalarda yüzlerce kişi yaşamını yitirdi.

Somali'nin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde tutan El Kaide ile bağlantılı örgüt, hakim olduğu alanlarda terör estiriyor. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor.







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya