Rusya'dan Halep kararı!

Rusya Halep'teki "insani molayı" 24 saat uzattı

Rusya'dan Halep kararı!
Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Suriye'nin Halep şehrinde hava saldırılarına verilen arayı 24 saatliğine uzatma kararı aldıklarını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'nin Halep  şehrinde hava saldırılarına verilen arayı 24 saatliğine uzatma kararı aldıklarını  bildirdi.   Şoygu Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin'in talimatıyla Halep'teki "insani molayı" 24 uzattıklarını belirterek, bu  kararı rejim güçlerinin de desteklediğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve rejim güçlerinin bugün Halep'te  "sivillerin tahliyesi ve silahlı grupların İdlib'e doğru şehri terk etmeleri"  için TSİ 08.00-16.00 arasında "insani mola" kararı alındığı ve bu süre zarfında  Halep'e hava saldırısı düzenlenmeyeceğini duyurmuştu. Halep'te sivillerin tahliyesi için altı, silahlı grupların şehriden  ayrılması için de iki koridor oluşturulduğu belirtilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya