Paris'te canlı yayında kovalamaca

İŞTE DAKİKA DAKİKA SON YAŞANANLAR:12:10 - Charles de Gaulle Havalimanı'ndaki iki pist, operasyonun sürdüğü alana yakınlıkları nedeniyle kapatıldı.

Paris'te canlı yayında kovalamaca

İŞTE DAKİKA DAKİKA SON YAŞANANLAR:

12:10 - Charles de Gaulle Havalimanı'ndaki iki pist, operasyonun sürdüğü alana yakınlıkları nedeniyle kapatıldı. Uçakların inişine izin verilmediği bildirildi.

12:05 - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, operasyonla bilgi almak için bir toplantıya katılacak.

12:01 - Operasyonla ilgili açıklama yapan Fransa Başbakanı Manuel Valls "Din ile değil terörizmle savaşıyoruz" ifadelerini kullandı

11:59 - Dammartin-en-Goele'de bulunan üç ilkokuldaki öğrencilere sınıflarından çıkmamaları için uyarıda bulunuldu.

11:44 - Operasyondan bir görüntü:

11:41 - Rehineler ve saldırganların bulunduğu yerin havadan görüntüsü:

11:32 - Fransız yetkililer: Çatışmalarda ölü olduğu bilgisi doğru değil

11:29 - Charlie Hebdo katliamı zanlısı iki kişi Paris Charles de Gaulle Havalimanı'na 10 km mesafede bir sanayii bölgesinde küçük bir şirkete girdiler. İçerde çalışan beş civarında çalışanı esir aldılar. Etrafları çevrili.

11:26 - Operasyon bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

11:22 - Fransa basını: Saldırganların sığındığı CTD adlı matbaa şirketi Charles de Gaulle Havalimanı'nın yakınlarında.

11:21 - Fransız polisi saldırganların bulunduğu yeri kuşattı.

11:14 - Saldırganların ilk olarak Peugeot 206 marka bir arabayı gasp ettikleri, daha sonra bir inşaatta durup oradan da birini rehin aldıkları söyleniyor.

11:11 - Rehinelerin bir inşaatta çalışan kişiler olduğu belirtildi

11:06 - Saldırganların rehin alma esnasında çatışma çıktığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor

11:05 - Le Figaro: Şüpheliler ve polis arasında pazarlıklar yapılıyor

11:04 - Fransa İçişleri Bakanı: Operasyon devam ediyor, durdurmayı amaçladığımız saldırganlar menzilimizde.

11:02 - Operasyon öncesi zanlıların bir benzin istasyonunda kar maskeleriyle görüldüğü öne sürülüyor

11:00 - Operasyonun başladığı bölgede helikopterlerin uçtuğu görülüyor

10:59 - Fransa İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada, saldırganların tutuklanması için operasyonun başlatıldığını belirtti.

10:55 - AFP’nin haberine göre, Paris'in 45 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Dammartin-en-Goele kasabasında silah sesleri duyulurken, polisin A2 otoyolunda zanlıları kovaladığı belirtildi. Yetkililer, zanlıların en az bir kişiyi rehin aldığını da duyurdu.

10:50 - Fransa’nın başkenti Paris’teki Charlie Hebdo binasına yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası polislerin zanlıları arama çalışmaları sürerken, ülkenin kuzeydoğusunda zanlılar ve polis arasında otobanda kovalamaca yaşanıyor. Bölgeden silah seslerinin duyulduğu bilgiler arasında.

2 ÖLÜ VAR İDDİALARI

Haberlere göre çatışma, iki şüpheli Dammartin-en-Goelle kentinde bir kişiyi rehin almadan önce gerçekleşti. RTL, çatışmada 20 kişinin de yaralandığını iddia etti.

Ancak Paris savcılığı, çatışmada ölenlerin olduğu bilgisini doğrulamadı. AFP, Cherif ve Said Kouachi isimli iki kardeşin CTD isimli bir matbaaya kaçtığını bildirdi. Polisin saldırganlarla rehine pazarlığı yaptığı bildirildi.

NEFES NEFESE KOVALAMACA

Bölgeden kısa bir süre önce de silah seslerinin duyulduğu haberleri gelmişti. Saldırganlar ile polis arasındaki kovalamaca, tüm dünyada canlı olarak yayınlanıyor. Kovalamacada 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı ifade ediliyor.

TV'LER CANLI YAYINLIYOR

Charlie Hebdo saldırısını düzenlediğinden şüphelenilen Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin aynı bölgede Peugeot marka bir aracı gasp ettikleri öne sürüldü. Bazı televizyon kanalları polisle şüpheliler arasında otobandaki kovalamacayı canlı olarak veriyor.

İŞTE TÜM YAŞANANLAR

Sabah saatlerinde iki kişinin silah zoruyla Peugeot 206 marka gri renkli bir aracı çalarak Dammartin yönüne gittiği ihbarında bulunuldu. Otomobili çalanların Paris saldırısını yapan zanlılar olduğu söylenmesi üzerine polis ile şüpheliler arasında yakın temas sağlandı. Şüphelilerin gittiği bölgeden silah seslerinin geldiği bildiriliyor.

Saldırganların kaç kişiyi rehin alındığı bilinmiyor. Şüphelilerin Paris saldırısını yapan Kouchi kardeşler olduğu konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fransız polisi ve jandarması ile rehin alan saldırganlar arasında kovalamaca devam ediyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te silahlı iki kişi, bir otomobil çalıp bir kişiyi rehin aldı. Polisin saldırganların peşinde olduğu ve aralarında kovalamaca yaşandığı öğrenildi. Polis ve saldırganlar arasındaki kovalamaca tüm dünyadan canlı olarak yayınlanıyor. Kovalamacada 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Teröristlerin rehineleri bir fabrika binası yakınlarında tututukları belirtiliyor. 

  Fransa'nın başkenti Paris'te silahlı iki kişi, bir otomobil çalıp bir kişiyi rehin aldı. Fransız polisi, saldırganları kovalarken, bugünki saldırının Charlie Hebdo saldırganları ile bağlantılı olup olmadığı netleşmedi. Saldırganlar ile polis arasındaki kovalamaca, tüm dünyada canlı olarak yayınlanıyor.

Öte yandan, Fransız polisi, 12 kişinin öldürüldüğü Charlie Hebdo saldırısının zanlılarını yakalamak için başlattığı geniş çaplı operasyon üçüncü gününe girdi. 
 

Fransa saldırganları canlı yayında kovalanıyorFransa'da polisin, Charlie Hebdo saldırısının zanlılarını yakalamak için başlattığı geniş çaplı operasyon üçüncü gününe girdi. Polisin en büyük korkusunun saldırganların Fransa dışına kaçması olduğu belirtiliyor. Şu anda canlı yayında polis ve zanlılar arasında kovalamaca yaşanıyor.TERÖRİSTLER KUŞATILDI

Operasyon, Paris'in kuzey doğusundaki bölgede yoğunlaşıyor. Bugünki saldırganların Charlie Hebdo saldırganları ile aynı kişiler olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Teröristlerin kuşatıldığı yerin, Paris-Charles de Gaulle Havalimanı'na yakın olduğu da gelen bilgiler arasında. 

  Öte yandan, Fransız polisi, 12 kişinin öldürüldüğü Charlie Hebdo saldırısının zanlılarını yakalamak için başlattığı geniş çaplı operasyon üçüncü gününe girdi. Operasyon, Paris'in kuzey doğusundaki bölgede yoğunlaşıyor. Bugünki saldırganların Charlie Hebdo saldırganları ile aynı kişiler olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Rehine olayını gerçekleştirenlerin, Çarşamba günü Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen Şerif ve Said Kauşi kardeşler olduğu iddia ediliyor. Saldırganların, Cezayir kökenli Fransız vatandaşı 34 yaşındaki Said Kouachi ve 32 yaşındaki Şerif Kouachi isimli iki kardeş olduğu belirlenmişti. Bu arada, rehine krizinin yaşandığı bölgede, 3 bin Fransız polisi ve askerinin olduğu belirtiliyor. Saldırganların Paris'in Kuzeydoğusunda ilerledikleri, Belçika'ya doğru kaçma girişiminde bulunabilecekleri tahmin ediliyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya