Otobüste toplu tecavüz !

Hindistan'da geçtiğimiz hafta otobüste toplu tecavüze uğrayan ve ardından otobüsten atılan kız öğrenci hastanede hayatını kaybetti.Hastane yetkilileri, genç kızın çoklu organ yetmezliği sebebiyle sabah saatlerinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Genç kız,

Otobüste toplu tecavüz !

Hindistan'da geçtiğimiz hafta otobüste toplu tecavüze uğrayan ve ardından otobüsten atılan kız öğrenci hastanede hayatını kaybetti.

Hastane yetkilileri, genç kızın çoklu organ yetmezliği sebebiyle sabah saatlerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Genç kız, 2 gün önce Hindistan'dan tedavi amaçlı Singapur'a getirilmişti.
Fizyoterapi öğrencisi olan genç kız, 16 Aralık'ta Yeni Delhi'de bindiği otobüste bir çetenin toplu tecavüzüne uğramış ve ardından hareket halindeki otobüsten aşağı atılmıştı.
 
Olaydan sonra ülke genelinde büyük protesto gösterileri düzenlenmiş, 6 kişi gözaltına alınmıştı.
 
Gösterilerde polis ve gözaltına alınanların idam cezasına çarptırılmasını isteyen eylemciler arasında çatışmalar çıkmış, bir polis ölmüştü.
 
Gösterilerle zor durumda kalan Hindistan hükümeti, kadınların toplu taşıma araçlarında korunması için harekete geçti.
 
Başbakan Manmohan Singh, olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve kadınların korunması için yasa çıkaracaklarını söyledi.
 
Başkent Yeni Delhi’de her 18 saatte bir, bir kadının tecavüze uğradığı, çoğu vakada faillerin yakalanamadığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler