Okyanusta ölümcül delik içine giren her şeyi saniyeler içinde yok ediyor

Bilim insanları Kızıldeniz'in tam ortasında bulunan bir deliğin içine giren canlıların saniyeler içinde sersemleyerek öldüğünü tespit etti.

Okyanusta ölümcül delik içine giren her şeyi saniyeler içinde yok ediyor

Hint Okyanusu’na bağlı Kızıldeniz’de araştırma yapan Miami Üniversitesi’nden bilim insanları ilginç bir keşfe imza attı. Bilim insanları denizin tam ortasında bulunan bir deliğin içine giren canlıların saniyeler içinde sersemleyerek öldüğünü tespit etti.

Miami Üniversitesi’nden Proseför Sam Purks ve ekibi tarafından Kızıldeniz’de yapılan araştırmalar sonucunda kocaman bir delik bulundu. Bilim insanları araştırmalarında deliğin normal olmadığını ve içine giren canlıların öldüğünü fark etti.

Bilim insanları Kızıldeniz’de bulunan deliğin tuz seviyesinin yeterli olmadığını ve bu nedenle içinde sülfür gibi toksik maddelerin birikebileceğini ifade etti.

Deniz canlıları için tehlikeli hale gelen delik içinde bulunan kimyasal maddeler nedeniyle içine giren herhangi bir canlıyı saniyeler içinde öldürebilecek güce sahip.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler