NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.

NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, " Türkiye ve ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iş birliği yapmasını memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) tek taraflı olarak çekilme kararını destekleyen Stoltenberg, Rusya'yı anlaşmayı ihlal etmekle suçladı.

Stoltenberg, ABD'nin anlaşmadan çekilmek için 6 ay süresi bulunduğunu ve Moskova için bu sürenin son şans olduğunu vurgulayarak, savunma bakanlarının toplantıda Rusya'ya karşı ne gibi önlemlerin alınabileceğini görüşeceğini kaydetti.

Genel Sekreter Stoltenberg, INF'nin yanı sıra yarın görüşülecek diğer konular arasında Afganistan, Irak ve Kosova'daki NATO misyonlarının durumu, NATO-Avrupa Birliği (AB) iş birliği, müttefiklerin savunma harcamaları ve külfet paylaşımı gibi başlıklar bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde NATO'ya katılım protokolü imzalayan Makedonya'yı toplantıda Savunma Bakanı Radmila Sekerinski temsil edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya