Karadeniz'de gemi battı

Kuzey Kore bandıralı, 10 kişilik mürettebatı bulunan bir geminin Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısında battığı, Bulgar yetkililerin Türkiye'den kurtarma çalışmaları için yardım istediği bildirildi. Bulgaristan Denizcilik İşletmesi Kurumunun Başkanı Nikolay A

Karadeniz'de gemi battı
Kuzey Kore bandıralı, 10 kişilik mürettebatı bulunan bir geminin Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısında battığı, Bulgar yetkililerin Türkiye'den kurtarma çalışmaları için yardım istediği bildirildi.



Bulgaristan Denizcilik İşletmesi Kurumunun Başkanı Nikolay Apostolov, gemideki 9 Ukraynalı ve bir Rus denizciden oluşan mürettebattan iki kişinin dün geç saatlerde Ukrayna'daki bir kişiye mesaj gönderdiğini belirtti.

Kurtarma görevlilerinin gemiden kurtulan bir kişiyle bu sabah konuşmayı başardığını, ancak muhtemelen Türk sularında veya Türkiye'nin Karadeniz kıyısında olan iki denizcinin bulunamadığını kaydeden Apostolov, ''Türkiye'nin kurtarma çalışmalarında yer alması ve gemilerimize izin vermesi için resmi talepte bulunduk'' dedi.

Rusya'dan Türkiye'ye doğru 2 bin 500 tonluk yüküyle seyreden Tolstoy adlı geminin dün Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısında battığı ve ''SOS'' vererek yardım çağrısında bulunduğu belirtildi.

Mürettebatı kurtarma çabalarına dün havanın fırtınalı olması nedeniyle bugün başlandığı, bu çalışmalara 7 Bulgar gemisi ve bir helikopterin katıldığı ifade edildi.

Bulgar yetkililer, Ukraynalı bir şirkete ait olan geminin Kuzey Kore bayrağıyla seyrettiğini bildirdi.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler