Japonya'da Kovid-19 Hanami kutlamalarına engel olamadı

Japonya'da vatandaşlar, her yıl mart sonunda açan "sakura" çiçeklerini görmek için parklara akın etti. Japonlara korona virüs engel olamadı.

Japonya'da Kovid-19 Hanami kutlamalarına engel olamadı

Japonya'da her yıl "baharın müjdecisi" kabul edilen ve Türkiye'de kiraz çiçeği olarak bilinen sakura çiçekleri başkent Tokyo'yu beyaz örtü gibi sardı.

Tokyo'da halk Kovid-19'a rağmen "sakura" çiçeklerini görmek için parklara akın etti

Başkent sakinleri, Kovid-19 salgınına rağmen "hanami" ismi verilen "geleneksel kiraz çiçeği izleme etkinliklerine" katılmak için kentteki parkların yolunu tuttu.

Sakura nedir ?

Japonya'da Kovid-19 Hanami kutlamalarına engel olamadı

Japonya dışında meyve vermeyen bir tür kiraz ağacı olan sakuralar "milli sembol" olarak kabul edildikleri ülkede güzellik ve yeniden doğuşu temsil ediyor.

Samuray felsefesinde sakuranın, çok kısa süreliğine açması ve solmadan yere düşmesi sebebiyle zamansız ölümü simgelediği kaydediliyor.

Tarih boyunca Japon askerlerinin, savaşa gitmeden önce her an ölümü hatırlaması için yanlarında sakura çiçeği bulundurduğu anlatılıyor.

Sakuraları "genel yaşam döngüsü" olarak değerlendiren Japon toplumu, bu çiçeklerin açmasını baharın müjdecisi olarak görüyor.

Salgın tedbiri

Japonya'da Kovid-19 Hanami kutlamalarına engel olamadı

Vaka sayılarının düşük seyrettiği Japonya'da da Kovid-19 salgını etkisini hissettiriyor.

Ocak-mart döneminde ülkenin farklı bölgelerinde kademeli olarak uygulanan olağanüstü hal (OHAL) hafta başı itibarıyla tamamen sonlandırıldı.

Yerel idarelerce "hanami" etkinliklerinin düzenlenmesi yasaklanırken sakura ağaçlarının bulundukları noktaların etrafı "etkinlik yapılmaması" uyarılarıyla çevrelendi.

OHAL'in sona erdiği tarihin sakuraların açış sezonuna denk gelmesini fırsat bilen Japonlar ise geleneklerinden vazgeçmeyerek bu çiçekleri görmeye gitti.

Gencinden yaşlısına Japonlar, ağaçların altında piknik yapılmasına izin verilmese de baharın gelişini görmek, fotoğraf çektirmek için yaşadıkları bölgelerdeki parklara akın etti.

Ülkenin güneybatısından kuzeydoğusuna doğru martta açmaya başlayan sakura çiçekleri, Tokyo ve çevresini nisan başına kadar "gelin" gibi süslüyor.

Japonya'da Kovid-19 Hanami kutlamalarına engel olamadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler