İsrail'i rahatsız eden gelişme ?

İsrail’in, Türkiye ile ilişkilerin bozulması üzerine yaklaştığı Yunanistan’da hükümette antisemitizm söylemleri ile dikkat çeken bakanların sayısının artması İsrail’de rahatsızlığa sebep oldu. İsrail’in en büyük gazetelerinden Yedioth Ahronoth’un, "Yunan

İsrail'i rahatsız eden gelişme ?
İsrail’in, Türkiye ile ilişkilerin bozulması üzerine yaklaştığı Yunanistan’da hükümette antisemitizm söylemleri ile dikkat çeken bakanların sayısının artması İsrail’de rahatsızlığa sebep oldu.
 
İsrail’in en büyük gazetelerinden Yedioth Ahronoth’un, "Yunan hükümetinde antisemitizm uyanışı" başlığı ile yayımladığı analizin spotunda "Eski Başbakan Papandreu, iki yıl önce bir Gazze filosunu durdurdu ancak Atina’da yeni rejim, tehlikeli bir Yahudi nefreti sergiliyor" sözleri kullanıldı.
 
Mavi Marmara olayından bir yıl sonra Haziran 2011’de Yunan eski Başbakanı Yorgo Papandreu’nun, Gazze'ye yönelik bir filonun yola çıkmasını engellediği anımsatılırken "İki ülke arasındaki ilişkiler hiçbir zaman o kadar iyi gibi gözükmemişti. İsrail hükümeti, Türkiye ile kriz ortasında yeni müttefikleri arıyordu" denildi.
 
YAHUDİ KARŞITI BAKANLAR
 
Yoaz Hendel imzası taşıyan analizde iki ülke arasındaki yakınlaşmanın insanlarda "Yunanistan’ın sorunlu antisemitizm geleneğini unutturduğu" savunulduktan sonra "antisemitizmi" ile meşhur Adonis Georgiadis’in geçen hafta Sağlık Bakanı olarak atandığına dikkat çekildi.
 
Georgiadis’in, Yahudi karşıtı sözlerini sarfeden tek üst düzey Yunan politikacısı olmadığına dikkat çeken Henrdel, Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un da parlamentoda bir konuşması sırasında İsviçre’deki "gizli" banka hesaplarından söz ederken Yahudi karşıtı ifadeler kullandığını yazdı.
 
Analizde, önceki hükümette Altyapı Bakanı olarak görev yapan Makis Voridis’in de "antisemitizmi ve Holokost’u reddiyle" tanındığını, bu üst düzey politikacıların, hiçbir zaman dünya görüşlerini değiştirmedikleri ve Yahudi karşıtı ifadelerinden dolayı pışmanlık dile getirmedikleri vurgulandı.
 
"ANLAŞILIYOR Kİ TAZMİNAT YETERLİ DEĞİL"
 
Hendel analizine son verirken "Ve aynı konuda diğer bir yorum. Geçen hafta, Yunanistan’ın eski rakibi Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı, Yahudileri ülkesindeki protestoların arkasında olmakla suçladı. Öyle anlaşılıyor ki Marmara olayı için bir özür ve tazminat hiçbir biçimde yeterli değil" ifadelerini de kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya