İspanya'da Kovid-19 Kaynaklı Ölümler ve Vaka Sayısı Artıyor

İspanya'da yeni tip koronavirüs kaynaklı can kaybı 8189'a yükseldi.

İspanya'da Kovid-19 Kaynaklı Ölümler ve Vaka Sayısı Artıyor

İspanya Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili son verileri paylaştı. Ülkede son 24 saat içinde 849 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam ölüm sayısı 8 bin 189'a yükseldi. Aynı zamanda yeni teyit edilen 9 bin 222 vaka ile toplam vaka sayısı 94 bin 417'ye ulaştı, bu rakamlar ülkede bir günde kaydedilen en yüksek artış olarak kayıtlara geçti.

Yoğun bakımda tutulan Kovid-19 hastalarının sayısı 5 bin 607'ye yükselirken, iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı 19 bin 259'a ulaştı. Sağlık Bakanlığı, ölenlerin yüzde 85'inin 70 yaş üstü olduğunu, 30 yaş altı bireylerde ölüm oranının ise yüzde 0,2 olduğunu açıkladı.

Özellikle Madrid özerk yönetimi, virüsten en fazla etkilenen bölge olmaya devam ediyor; burada ölü sayısı 3 bin 603'e, vaka sayısı ise 27 bin 509'a yükseldi.

Madrid'de kurulan ve 5 bin 500 yatak kapasitesiyle İspanya'nın en büyük hastanesi haline gelen IFEMA fuar alanındaki sahra hastanesinde yaşanan kaos, sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman eksikliğinden ve koordinasyonsuzluktan şikayet etmelerine neden oldu. Çalışanlar, koruyucu kıyafetlerin yetersizliği nedeniyle çöp torbaları kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Kovid-19'un yayılma hızının yüksek olduğu Katalonya'da da ölü sayısı 1.672'ye, vaka sayısı ise 18.773'e yükseldi. Ayrıca, Savunma Bakanlığı, 7 bin askerin Kovid-19'la mücadelede görev aldığını ve bunlardan 207'sinin virüse yakalandığını, bir askerin ise virüsten öldüğünü açıkladı.

İspanya'da 14 Mart'tan bu yana uygulanan olağanüstü hal kapsamında, hükümet zaruri olmayan tüm ekonomik faaliyetleri iki hafta süreyle durdurma kararı aldı. Bu uygulama bugün itibarıyla başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya