Irak'daki tarla yangınlarının sebebi belli oldu!

Irak Sivil Savunma Müdürlüğü, ülke genelindeki sadece bir ay içinde meydana gelen 269 tarla yagınının ihmalkarlık sebebiyle olduğunu açıkladı. 

Irak'daki tarla yangınlarının sebebi belli oldu!

Irak Sivil Savunma Müdürlüğü ülkenin genelinde arpa ve buğday tarlalarında çıkan yangınların sebebinin tespit edildiğini açıkladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Irak Sivil Savunma Genel Müdürü Kazım Bohan, ülke genelinde çıkan tarla yangınlarında sabotajın değil ihmalkârlığın tespit edildiğini söyledi. Bohan, bakımı yapılmamış tarım makinelerinden çıkan kıvılcımların, ihmal karlığın, sigara izmaritlerinin ve elektrik kabloları nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. 

Bohan, ülkenin genelinde ekili 13 milyon dönümüm araziden 36 bin dönümünün yandığını ve ülkedeki tarlaların yüzde 1’inden bile daha az olduğuna dikkat çekti. 
Bohan, “Her yıl hasat mevsimlerinde, tarlalarda ihmal nedeniyle yangın çıkabilir” diye konuştu. 

Ülke genelinde geçtiğimiz bir ay boyunca 269 yangında 36 bin 993 dönüm tarım arazisi kül oldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya