İlgiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ve Sağlık Bakanının Koronavirüs testi pozitif çıktı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Johnson'ın ardından İngiltere Sağlık Bakanı Hancock'ta da koronavirüs tespit edildi.

İlgiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ve Sağlık Bakanının Koronavirüs testi pozitif çıktı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüse yakalandı. Johnson'a yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine, İngiliz liderin karantina altına alındığı duyuruldu.

Johnson'da hafif semptomlar gözlenmesi üzerine testin yapıldığı açıklandı. Yapılan açıklamada, Johnson'ın hükümete liderlik etmeye devam edeceği belirtildi.

İngiltere'de dün de Prens Charles'ın koronavirüse yakalandığı duyurulmuştu.

SAĞLIK BAKANI DA KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Boris Johnson'ın ardından İngiltere Sağlık Bakanı Hancock'a yapılan koronavirüs testinin de pozitif çıktığı açıklandı.

Hancock'un genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, evinde izole edildiği duyuruldu.

'SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI' YÖNTEMİNİ DENEMİŞTİ

İngiltere'de Boris Johnson hükümeti, salgının ilk günlerinde 'sürü bağışıklığı' yöntemini denediği için eleştirilerin odağı olmuştu.

İngiltere hükümeti sürü bağışıklığı adı verilen yöntemle virüsün toplum içerisinde yayılmasına ve insanların bağışıklık kazanmasına izin verme kararı almış ancak daha sonra can kaybının çok artabileceği endişesiyle strateji değişikliğine gitmişti.

Boris Johnson, 3 Mart'ta düzenlediği toplantıda koronavirüs salgınını hafife alan ifadeler kullanmış, "Herkesle el sıkıştım. Sıkışmaya da devam edeceğim" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler