İki Uçak Havada Çarpıştı

 Kanada'nın Saskatchewan eyaletine bağlı St. Brieux kentinde iki küçük yolcu uçağının havada çarpışması sonucu, uçaklarda bulunan 5 kişi hayatını kaybetti.Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP'den Robert Landriault'un yaptığı açıklamaya göre kaza, Saskatoon'un

İki Uçak Havada Çarpıştı

 

Kanada'nın Saskatchewan eyaletine bağlı St. Brieux kentinde iki küçük yolcu uçağının havada çarpışması sonucu, uçaklarda bulunan 5 kişi hayatını kaybetti.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP'den Robert Landriault'un yaptığı açıklamaya göre kaza, Saskatoon'un 180 kilometre kuzeydoğusunda meydana geldi.

 

Kazada Calgary’den St. Brieux'a gelmekte olan Piper PA-28 tipi uçakla, Regina kentinden La Ronge şehrine gitmekte olan uçak havada çarpıştı. Kaza sonucu PA-28'de bulunan iki erkek, bir genç kız ile diğer uçakta bulunan bir erkek, bir kadın olay yerinde öldü.

 

Çarpışma sonucu bölgedeki bir göle düşen uçakta ölenlerin cesetleri yapılan arama çalışmaları sonucu çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, ölenlerin kimliklerini henüz açıklamadı.

ABD'de de küçük bir uçak düştü. 

Amerikan Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu'ndan (UUGK) yapılan açıklamada çift motorlu 8 koltuklu Cessna 401 tipi uçağın Kansas'a bağlı Chanute'un kuzeybatısında düştüğü bildirildi.

Uçakta düşmeden önce yangın çıktığını belirten UUGK sözcüsü Peter Knudson, ''Hava kontrol kulesinden alçak bir irtifaya inmek için izin istemesinin ardından uçakla irtibat kesildi. Bundan sonra da uçakla bir daha irtibat kurulamadı'' dedi.

Kansas karayolu devriyesinden yapılan açıklamada Iowa eyaletindeki Hıristiyan gençlik mitingine katılmak için seyahat eden Oral Roberts Üniversitesiyle bağlantılı 5 kişinin bulunduğu uçaktaki aralarında pilotun da bulunduğu 4 kişinin öldüğü belirtildi.

Açıklamada, kazada ağır yaralanan 22 yaşındaki Hannah Luce'un Kansas kentindeki Kansas Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler