Hüsnü Mübarek öldü mü ?

 Resmi Haber Ajansı MENA, yetkililere dayanarak verdiği haberde Mübarek'in beyin ölümünün gerçekleştiği haberini dünyaya açıkladı.Ülkeyi 30 yıl diktatörlük ile yöneten ve 16 ay önce görevini devreden Mübarek'in öldüğü bildirildi. 84 yaşındaki Mübarek, bu

Hüsnü Mübarek öldü mü ?

 

Resmi Haber Ajansı MENA, yetkililere dayanarak verdiği haberde Mübarek'in beyin ölümünün gerçekleştiği haberini dünyaya açıkladı.

Ülkeyi 30 yıl diktatörlük ile yöneten ve 16 ay önce görevini devreden Mübarek'in öldüğü bildirildi. 84 yaşındaki Mübarek, bu ayın başlarında ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Hüsnü Mübarek’in sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle Torah hapishanesindeki hastaneden Maadi hastanesine nakledildiği bildirimişti.

Mısır'daki protesto gösterilerine kanlı bir biçimde müdahale ettiği gerekçesiyle, 2 Haziran'da müebbet hapis cezasına çarptırılan devrik liderin sağlık durumu daha önce de kötüleşmiş, Mübarek cezaevi hastanesine nakledilmişti.

Karısı Suzan Mübarek ve iki gelininin Kahire'deki Torah hapisanesine özel bir izinle girerek devrik lideri ziyaret etmişti.  Mısır medyasında yeralan haberlere göre, İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği tıbbi bir ekip, devrik lideri gözetim altında tutuyordu.

Ailesi Mübarek'in askeri bir hastaneye yatırılmasını istemiş ancak yetkililer bu talebi geri çevirerek, cezaevinin hastanesine naklettirmişti.

Mübarek hapisaneye gönderilmeden önce "Mısır beni sattı. Burada ölmemi istiyorlar" demişti. Eşi Suzan Mübarek de, taleplerini geri çeviren yetkililere "Onun ölümünden siz sorumlu olacaksınız" demişti.

REUTERS: ÖLMEDİ BİLİNCİ KAPALI

Reuters Haber Ajansı ise Mübarek'in son sağlık durumuyla ilgili askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde devrik liderin ölmediğini bilincinin kapalı olduğını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya