Hollanda'da silahlı saldırı - 3 ölü

Hollanda'da tramvay durağında silahlı saldırı gerçekleşti 3 kişi hayatını kaybetti.

Hollanda'da silahlı saldırı - 3 ölü

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Bir tramvay durağında meydana gelen olayda yaralananlar olduğu ve saldırganın olay yerinden kaçtığı belirtildi. Hollanda polisi olayın bir terör saldırısı olabileceğini belirtirken, Başbakan Mark Rutte olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Hollanda polisi, aranan saldırganın 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu duyururken, bu kişiden uzak durulması çağrısı yaptı. Saldırıda en az 3 kişi hayatını kaybetti

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırı nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Hollanda polisi saldırıda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini açıkladı.

Gelen son dakika bilgisine göre, Hollanda'da en yüksek seviyede terör alarmı verildi. Hollanda polisi olayın bir terör saldırısı olabileceğini açıklarken, saldırganın olay yerinden kırmızı bir arabayla kaçtığı ifade edildi. 

Hollanda'da silahlı saldırı - 1 ölüPOLİS: 37 YAŞINDAKİ GÖKMEN TANIŞ ARANIYOR

Hollanda polisi, saldırganın 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu duyururken, bu kişiden uzak durulması çağrısı yaptı. Başbakan Rutte, şu anda tüm dikkatlerini saldırgan ya da saldırganları yakalamaya ayırdıklarını söyledi.

Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce DEAŞ'la bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi. 

Şehirdeki okullar tatil edilirken, camiler de kapatıldı. Polis, halktan meydanları ve ana caddelere çıkan yolları açık tutmasını istedi.

Saldırının şehirdeki tramvay hatlarından birinde gerçekleştiği bildirildi. Saldırının yaşandığı tramvay polis kordonuna alınırken, çok sayıda ambulans ve polis ekibi olay yerine sevk edildi. Bölgenin üzerinde helikopterlerin de uçtuğu belirtiliyor.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu 'endişe verici' olarak tanımlarken, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Başkent Lahey'deki hükümet binalarının çevresindeki güvenlik önlemleri de olayın ardından artırıldı.

GÖRGÜ TANIĞI: BÜYÜK KAOS VARDI

Bölgede yaşayan ve olaya tanık olan Jimmy de Koster, RTV Utrecht televizyonuna verdiği demeçte, "Yerde bir kadın yatıyordu ve 'Ben bir şey yapmadım' diye bağırıyordu. Kaos vardı. Olay gerçekleştiğinde işten dönmüştüm ve trafik ışıklarında bekliyordum. 20-25 yaşları arasında bir kadının düştüğünü gördüm. Sonrasında üç el silah sesi duydum. Dört adam yerdeki kadına hızlı bir şekilde gidip onu uzaklaştırmaya çalıştı. Ardından tekrar silah sesleri duydum. Büyük kaos vardı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler