Gazze'de hastalık uyarısı

WHO Başkanı Margareth Chan, nüfusun yoğun olduğu Gazze'de aşılar ve diğer sağlık uygulamalarının kesintiye uğramasından dolayı derin endişe duyduğunu ve ciddi sağlık sorunlarının Gazzeliler'i beklediğini söyledi.   

Gazze'de hastalık uyarısı

Gazze'de yaşayan 1.5 milyon kişi için hastanelerde yalnızca 2 bin yatak bulunduğuna dikkati çeken Chan, birçok hastane ve sağlık merkezinin ciddi biçimde tahrip olduğunu ya da yıkıldığını, lağım borularının patladığını, içme suyunun az bulunduğunu ve sokaklarda çöp yığınlarının yükseldiğini anlatarak, ''Şu anda, üzülerek salgın hastalıklar için ideal bir ortam oluştuğunu görüyoruz'' diye konuştu.    

Yaralıların acil ihtiyaçlarının sağlık merkezlerinin kapasitesini zorladığını ve kanser, şeker hastaları ya da hamile kadınların bakımlarının aksatıldığını belirten Chan, ''Gazze'deki sivillerin sağlığı konusunda derin kaygılar içinde olmalıyız'' dedi.

Chan, ağır yaralıların Gazze'den tahliyesi için güvenli koridorlar açılmasını ve sağlık yetkilileri, hastaneler, ambülans ve insani yardımlar için ek koruma sağlanması çağrısında bulundu.

Örgütün yönetim kurulunun, salı günü, Gazze'deki sağlık durumunu ele almak üzere toplanması bekleniyor.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya