Fransa'dan skandal karar!

Menbic'e asker gönderiyorlar.

Fransa'dan skandal karar!

Türkiye'nin Afrin'den sonraki hedefi Menbic'te yer alan YPG'li teröristlere bir destek de Fransa'dan geldi.



Terör örgütü YPG'nin paravanı Suriye Demokratik Güçleri (SDF) üyelerini başkent Paris'te ağırlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile SDF arasında arabulucuk yapmayı planladıklarını söyledi.

YPG'liler ise, Fransa'nın destek için Menbiç'e asker göndermeyi vadettiğini söylüyor.

Fransa gazetesi de, yine YPG heyetine dayandırdığı haberinde aynı bilgiyi sayfalarına taşıdı.

Haberde, "Karar, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Vadisi'nin üstündeki bu stratejik kentin kontrolünü ele geçirmek için bir operasyon başlatmaya hazırlanan Türk kuvvetlerinin saldırısını önlemeyi amaçlıyor. Ankara’daki Fransız büyükelçiden kararın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi istendi. Perşembe günü Cumhurbaşkanı Macron, Kürt ve Suriye Arap temsilcilerinden oluşan bir heyetle görüştü ve Fransız birliklerinin Münbiç bölgesinde konuşlandırılacağını duyurdu" denildi.

WASHINGTON'DA KRİTİK RANDEVU

Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin'i YPG'lilerden temizleyen Türkiye, bugün ABD ile Menbic'i masaya yatıracak. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın, bugün Washington'da ABD'li muhataplarıyla kritik görüşmeler yapacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kritik ilçedeki YPG'li teröristlerin çekilmesi için ABD ile ortak bir 'anlayış'a varıldığını daha önce açıklamıştı. Masadaki plana göre, YPG'lilerin çekilmesiyle Menbic'te güvenliği Türk ve ABD askerleri birlikte sağlayacak.

Türkiye, YPG'lilerin Menbic'ten çekilmesini şart koşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada "Menbic'ten çıkmayız' yaklaşımları Trump'ın iradesi değildir" demişti.

ABD'li askeri ve sivillerden oluşan bir heyet, geçen hafta Menbic'te görüntülenmişti. ABD'li heyetin YPG'lilerle çekilmeyi görüştüğü gelen bilgiler arasında.

2016 yazında terör örgütü IŞİD'ten temizlenen ilçeye YPG'liler yerleşmiş, ABD birçok kez söz vermesine rağmen YPG'liler Menbic'ten ayrılmamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya