Fransa'daki saldırıyı gerçekleştirenin kimliği belli oldu!

Bakın kim

Fransa'daki saldırıyı gerçekleştirenin kimliği belli oldu!
Fransa basını, en az 84 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren kişinin Mohamed Lahouaiej Bouhlel olduğunu iddia etti. Polise göre, saldırgan 'yalnız kurt' da olabilir. Yani, kendi kendine radikalleşen ve IŞİD'in 'buraya gelmeyin' olduğunuz yerde katliam yapın çağrısına uymuş bir kişi olabilir. Paris Başsavcısı François Molins ise yerel saatle 17.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Nice merkezli Nice-Matin gazetesine göre, 19 tonluk kamyonu kullanan terörist 31 yaşında ve Tunus doğumlu. Saldırgan servis şoförü olduğu belirtildi. Haberde, saldırganın üç çocuk babası olduğunu ve kentin kuzeyindeki evinde bu sabah polis araması yapıldığını aktarıldı. Mohamed Lahouaiej Bouhlel'in birçok akrabasının saldırıyı sabah polisten duyduğunu da bilgisi de haberde yer aldı.

Öte yandan Fransız medyası, saldırıda kullanılan kamyonun saldırıdan bir gün önce kiralandığını yazdı. Fransa medyasında yer alan bir başka iddia ise 'kamyonda ikinci bir kimlik kartının bulunduğu' oldu.

Saldırganla ilgili daha önceki haberlerde, 1985 doğumlu ve Tunus kökenli olduğu belirtilmişti.

'YANLIZ KURT' OLABİLİR

Fransız polisine göre, bu saldırgan 'yalnız kurt' da olabilir. Yani, kendi kendine radikalleşen ve IŞİD'in 'buraya gelmeyin' olduğunuz yerde katliam yapın çağrısına uymuş bir kişi olabilir.

Paris Başsavcısı François Molins ise yerel saatle 17.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

HENÜZ SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. Ancak terör örgütü IŞİD yanlıları sosyal medyada saldırıyı kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler