Eşini öldüren kocanın yalanını 'otobüs kartı' ortaya çıkardı

Eşini öldüren kocanın yalanı böyle ortaya çıktı.

Eşini öldüren kocanın yalanını 'otobüs kartı' ortaya çıkardı

Erzurum'da boşanma davası süren 3 çocuğunun annesi Seher Polat'ı (29)  sokak ortasında 4 yaşındaki kızı İ.'nin gözleri önünde öldüren Özgür Polat (33) hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Eşini tanımadığı bir araçtan inerken gördüğünü iddia eden Özgür Polat'ın yalanını ise Seher Polat'ın halk otobüsüne binerken kullandığı akıllı kart ortaya çıkardı.

Olay, 26 Mart 2019'da merkez Palandöken ilçesindeki Palandöken Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi Toki evlerinde meydana geldi. Özgür Polat ile Seher Polat, aralarındaki geçimsizlik nedeniyle yaklaşık 10 ay önce ayrı yaşamaya başladı. Seher Polat, çocuklarını alarak ailesinin yanına yerleşti. Boşanma aşamasında olan çift, sabah saatlerinde Erzurum 1'nci Aile Mahkemesindeki mal paylaşımı davasına girdi. Özgür Polat mahkeme sonrası eşinin evinin önüne gitti. Seher Polat'ın geldiğini gören Özgür Polat, yanına giderek konuşmak istedi. Çıkan tartışmada, Özgür Polat, 20 metre uzaklıktaki parkta oynayan 4 yaşındaki kızı İ.'nin gözü önünde Seher Polat'a ateş açtı. Tabanca ile 3 el ateş ettikten sonra Özgür Polat, otomobiline binerek kaçtı. Eve koşan küçük kız, "Babam annemi vurdu" dedi.  Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ağır yaralı Seher Polat, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Özgür Polat hakkındaki 2 aylık uzaklaştırma kararının 1 hafta önce bittiği ortaya çıktı. Kaçan Özgür Polat ise Aziziye ilçesinde Dadaşkent semtinde yakalanarak, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanıp cezaevine götürüldü. Özgür Polat hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. 'Eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Polat'ın ruhsatsız tabanca ile önce bir el ateş ederek eşini yaraladığı, yere düştükten sonra da iki el daha ateş ettiği bildirildi.

"YARALAMA KASTIYLA ATEŞ ETTİM"

Şüphelinin ifadesine yer verilen iddianamede, Özgür Polat, eşinin eve dönmesi için defalarca görüştüğünü, kabul ettiremediğini, Aile Mahkemesinden alınmış uzaklaştırma kararı nedeniyle yaşadığı eve gidemediğini söyledi. Polat, "Bu nedenle çocuklarımı alamadım. Eşim sosyal paylaşım sitelerinde tanımadığı erkeklerin paylaşımlarını beğenerek yorum yapıyordu. Bu nedenle aramızda sürtüşme oldu. Olay günü çocuklarımı görmeye gittiğim sırada eşimin tanımadığım bir araçtan yalnız başına indiğini görünce konuşmaya çalıştım. Sosyal paylaşım sitelerindeki yorum veya beğeniler nedeniyle tartıştık. O da 'bana karışamazsın' dedi. Bu sözler üzerine yaralama kastıyla ateş ederek vurdum. Daha sonra kendimi kaybedip yaralı olarak yerde yatan eşime iki el daha ateş ettim" dedi.

"OTOBÜS KARTI" GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

İddianamede, elde edilen kamera görüntüleri kapsamında, şüphelinin saat 11.52'de aracının maktülün yaşadığı evin bulunduğu bölgeye park ettiğine yer verildi. 4 dakika etrafta gezindikten sonra şüphelinin olay yerine giriş yaptığına değinilin iddianamede, "Özgür Polat'ın yaklaşık 24 dakika sonra da kaçtığı belirtildi. Şüphelinin savunmasında belirtmiş olduğu maktülün tanımadığı bir araçtan tek başına inerek eve gelişi ile ilgili iddiasını doğrulayan herhangi bir kamera kaydının bulanamadığına vurgu yapılan iddianamede, Maktülün belediye otobüsünde kullandığı, Kardelen kartın olay günü saat 11.21'de K7 Şükrüpaşa- Yıldızkent 232 nolu belediye otobüsünde kullanıldığı tespit edilmiştir. Şüphelinin savunmasının doğru olmadığı kanısına varılmıştır. Tanık anlatımları ve maktülün kullandığı otobüs kartının olay günü kullanıldığı saat dikkate alındığında şüphelinin savunmasında belirttiği üzere maktülün başka bir araçtan indiği yönündeki beyanının gerçeği yansıtmadığı tespit edilmiştir. Şüphelinin bu yöndeki iddialarının kendisinin haksız tahrik hükümlerinden yararlanması amacına yönelik olduğu ve gerçek dışı iddialar olduğu kanısına varılmıştır" denildi. 

ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRMÜŞ

Çiftin 9 yaşındaki çocukları B.'nin arkadaşı F.V.'de iddianamede geçen ifadesinde, "B. ile oyun oynuyorduk. Beyaz bir arabayla babası geldi. B.'nin annesi ve babası evin yanında konuşuyordu. Annesi, 'çocuklar babalarını istiyor' dedi. Daha sonra silah sesi duydum. B.'nin annesi yerde yatarken, babası elindeki silahını beline koydu ve güldükten sonra koşarak arabasına doğru kaçtı" dedi. 

Özgür Polat'ın önümüzdeki Ağustos ayında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak. (DHA)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya