Esad'ın hedefinde Türkiye var !

Suriye'de üç yıldır süren iç savaşta 120 bin insan hayatını kaybetti. Baas rejiminin muhaliflere ve sivillere karşı kimyasal silah kullandığı öne sürüldü. Şam yönetimi ise iddaları sürekli yalanladı, hatta elinde kimyasal silah bulunduğunu bile kabul etme

Esad'ın hedefinde Türkiye var !

Suriye'de üç yıldır süren iç savaşta 120 bin insan hayatını kaybetti. Baas rejiminin muhaliflere ve sivillere karşı kimyasal silah kullandığı öne sürüldü. Şam yönetimi ise iddaları sürekli yalanladı, hatta elinde kimyasal silah bulunduğunu bile kabul etmedi. Ancak Şam'ın doğusundaki Gota banliyösünde önceki gün sabaha karşı yapılan kıyım, Beşar Esad'ın yalan yüzünü ortaya çıkardı.

ESKİ ASKER İTİRAF ETTİ

Türkiye gazetesinin haberine göre; BM'nin uzun süredir arayıp da bulamadığı kimyasal silahların saklandığı depoların yerini belirlendi. Bu önemli bilgi, Suriye ordusunda kritik görevlerde bulunan ancak daha sonra ülkeyi terkeden eski bir askerden... Esad rejiminin elindeki kimyasal silahların bir kısmının Saddam'dan alındığını dile getiren gizli isim, Gota'daki katliama Esad'ın elindeki gazlardan sadece çok küçük bir bölümünün yol açtığını söyledi.

İşte o kaynağın ağzından çok çarpıcı bilgiler:

1- Suriye'de toplamda 7 depo var. Bu depolardan 5'i bazı üst düzey isimlerin bilgisi dahilinde. Diğer ikisi ise Esad'ın çok güvendiği kişiler tarafından biliniyor.

2- Depolar ağzına kadar kimyasal silahlarla dolu. Bu bilgi Esad'ın gaz kullandığını sürekli yalanlayan Rus yönetiminde de bulunuyor.

3- Silahların kontrolleri her altı ayda bir yapılıyor.

4- Silahlar her ortamda kullanılabilecek özelliklere sahip. Ancak şu ana kadar sürekli uçaklardan atıldı. Dün ilk defa yeraltındaki füzelerle de kullanıldı.

5- Esad, şimdilik sadece kendi halkını hedef aldı. Fakat Türkiye, İsrail, Suudi Arabistan, Irak ve Kuveyt'i de vuracak menzile sahip silahlarda envanterinde yer alıyor.

6- Kimyasal silah dolu depolardan ikisi Haseke'de, yani Türkiye'nin burnunun dibinde. Bu bile Esad'ın Türkiye'ye karşı niyetini ortaya koyuyor.

7- İki silah deposu Ürdün ve İsrail sınırlarının çok yakınında yani Deraa'da

8- Bilinen beşinci silah deposu ise olaylar başladığı andan itibaren sürekli bombardıman altında tutulan ve muhaliflerin yaklaşmasına asla izin verilmeyen Humus'ta.

9- İsrail'in Mayıs ayında Şam'da vurduğu askeri tesis ve havalimanından kimyasal silah sevkiyatı yapılıyordu. Gota'daki kimyasal saldırı da Şam Havalimanından ateşlenen füzelerle ve aynı havalimanından kalkan Rus yapımı MİG'lerle gerçekleşti.

10- Her kimyasal silah kulladıktan sonra muhalifleri suçlayan rejim, kamuoyunu oyalamak için BM gözlemcilerini Suriye'de inceleme yapmaya çağırıyor. Fakat bir bahane üretip her defasında izin vermiyor.

11 Bilmediğimiz iki depo ise muhtemelen Halep ve Şam'da.

12- Uluslararası kamuoyundan gelecek muhtemel bir askeri müdahale esnasında Esad ikisi gizli 7 deposundaki kimyasal silahları hiç çekinmeden kullanacaktır. Nitekim, 2011'de Beşar Esad'ın halkına yönelik katliamlarının başlamasından sonra Türkiye karşı tavır almış, bunun üzerine Esad, Scud füzelerinin yönünü Türkiye'ye çevirmişti.

MİT KİMYASALI BELGELEMİŞTİ

Türkiye, Suriye lideri Beşar Esad'ın kimyasal silah kullandığını belgelemişti. Hatta bu rapor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile Mayıs ayında gerçekleştirdiği görüşmede gündeme gelmişti. MİT, Suriye'den iltica eden yaralılardan alınan örnekleri, Adli Tıp ve Hıfzıssıha'da inceletmiş ve kimyasal silah kullanıldığına dair kesin bilgilere varmıştı.

CEYLANPINAR'A SADECE 85 KM

Esad yönetiminin elinde Türkiye, İsrail ve S. Arabistan'ı vuracak füzeler var. Ceylanpınar'a 65 km uzaktaki Haseke deposundaki gazlar da Türkiye için hazırda bekletiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler