Endonezya'da deprem korkuttu

Endonezya’da 6,4 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Endonezya'da deprem korkuttu

Endonezya’nın Sumatra Adası’nda, 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle halk büyük panik yaşadı. 
 

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Sumatra Adası’nın güneyinde bulunan Bengkulu şehri açıklarının 74 kilometre batısındaki depremin 35 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMGK) ise bölgedeki depremin, 6,6 büyüklüğünde olduğunu ve adanın güneyinde birçok yerde hissediliğini kaydetti.

BMGK, ayrıca depremin ardından tsunami tehlikesi bulunmadığını açıkladı.

Gelen ilk bilgilere göre deprem, can ya da mal kaybına neden olmadı.

Geçmişte Endonezya'nın yine aynı kesimlerinde yaşanan depremlerde binalar yıkılmış, tsunami yaşanmış, çok sayıda can ve mal kaybı olmuştu. 

26 Aralık 2004 tarihinde Hint Okyanusu'nda oluşan ve şiddeti 9.1 olarak kaydedilen deprem, merkez üssü Endonezya’nın yanı sıra Sri Lanka, Hindistan, Tayland, Maldivler ve Somali’de can kaybı yaşanmasına neden olmuş, tahmini olarak 280.000 kişinin hayatını kaybetmesi ve 1.700.000 kişinin fiziksel veya ekonomik olarak etkilenmesiyle son bulmuştur. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya