Duterte'den Obama'ya çok ağır küfür

Tartışmalı Devlet Başkanı yine olay yarattı. 

Duterte'den Obama'ya çok ağır küfür
Haziran ayında göreve gelen ve o günden bu yana tartışmalı işlere imza atan Filipin Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barrack Obama'ya çok ağır küfür etti. 

Asya Uluslararası Birliği Zirvesi için Laos’a geçen Duterte, başkent Viantiane’de Obama ile yapacağı görüşme öncesi, Amerikan Başkanı’nın yargısız infazlarla suçlamasına sert tepki gösterdi. Duterte konuşmasının sonunda Filipinliler'in yerli dillerinden olan Tagalog dilinde Obama'ya "Putang ina (o... çocuğu)" dedi. 

Ülkesinde uyuşturucuya karşı mücadele yöntemini eleştiren Obama'ya "Saygı duymalısın" diye seslenen Duterte, “Ben egemen bir devletin başkanıyım ve uzun zaman önce koloni olmaktan çıktık. Benim Filipinliler dışında bir efendim yok. Kimse! Saygılı olmak zorundasın. Sadece soruları ve açıklamaları ortaya atamazsın.O.... çocuğu, sana o forumda küfredeceğim.“ sözlerini kullandı. 

OBAMA GÖRÜŞMEYİ İPTAL ETTİ

Laos'taki ASEAN Zirvesi'nde bugün yapılması planlanan randevu, Filipinler Devlet Başkanı ABD liderine 'O..... çocuğu' demesi üzerine iptal edildi. ABD lideri, küfrün duyulmasıyla Duterte'nin renkli bir kişilik olduğunu söylemiş ve ekibine Filipinler lideri ile yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirme olasılığını araştırma görevi vermişti.

FİLİPİNLER'DE 3 AYDA 2 BİN 400 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Filipinler'de Duterte'nin göreve gelmesinden bu yana 2 bin 400'den fazla kişi uyuşturucu ile mücadele kapsamındaki operasyonlarda öldürüldü. Filipinler Devlet Başkanı "Operasyonlar sürecek. Çok fazla insan ölecek, son satıcı sokaklardan çekilene, son uyuşturucu taciri ölene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Duterte daha önce de kullandığı cinsiyetçi ifadelerle ve suçlulara yönelik şiddet dolu sözleriyle dikkat çekmişti. Duterte başkan seçilmeden önce Katolik Kilisesi'nin lideri Papa Francesco'ya ve ABD'nin Manila Büyükelçisi'ne de Obama için kullandığı küfrü kullanmıştı. Birleşmiş Milletler insan hakları ihlali yaptığını belirterek Duterte'nin politikalarını kınamıştı. Roma Katolik Kilisesi de nüfusunun çoğunluğu Katolik olan ülkenin başkanını politikaları nedeniyle eleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya