Dünya aşıyı beklerken Koronavirüse karşı sürpriz buluş! Yüzde 99 yok ediyor

Çekya'da bilim insanları, koronavirüsü yüzde 99 oranında yok eden kağıt üretti.

Dünya aşıyı beklerken Koronavirüse karşı sürpriz buluş! Yüzde 99 yok ediyor

Koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken, Çek bilim insanları ilginç bir buluş gerçekleştirdi. Bilim insanlarının geliştirdiği özel bir kağıdın, koronavirüsü yüzde 99 oranında yok ettiği belirtildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirme çalışmalarında son aşamaya gelinirken, Çekya'da bilim insanları ilginç bir buluşa imza attı. Bilim insanlarının geliştirdiği özel bir kağıdın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) parçacıklarını yok edebildiği belirtildi. Kağıt, çinko ve gümüş içerikli özel kimyasallarla yapılırken virüsleri, bakterileri ve mayaları öldürdüğü bildirildi.

YÜZDE 99'U BİR DAKİKA İÇİNDE YOK OLUYOR

İnsan cildi için güvenli olduğu söylenen kağıdın yüzeyindeki mikropların yüzde 99'unun bir dakika içinde yok olduğu belirtiliyor.

Yapılan testlerin, 10 dakika içinde bu tür kağıtlara düşen koronavirüs partiküllerinin yüzde 70'inin öldüğünü ve 30 dakika içinde tamamen kaybolduğunu gösterdiği ifade edildi.

Dünya aşıyı beklerken Koronavirüse karşı sürpriz buluş! Yüzde 99 yok ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler