DEAŞ'a katılan eski punkçı öldürüldü

DEAŞ'a katılan eski İngiliz punkçı Sally Jones öldürüldü.

DEAŞ'a katılan eski punkçı öldürüldü

2013'te Suriye'ye giderek terör örgütü DEAŞ'a katılan İngiliz punk sanatçısı Sally-Anne Jones'un Haziran ayında insansız hava aracıyla yapılan bir saldırıda öldürüldüğü belirtildi.



Sosyal medyada terör örgütünün propagandasını yapan Sally-Anne Jones, Batılı genç kızları DEAŞ saflarında savaşmaya çağırıyor ve İngiltere'deki Hristiyanlar için tehdit mesajları yayınlıyordu. Jones, sosyal medyada paylaştığı videolarla Suriye'ye nasıl seyahat edileceği yönünde bilgiler de veriyordu.

49 yaşındaki Jones'un Irak'tan Rakka'ya kaçmaya çalışırken öldürüldüğü ifade edildi. BM'nin yaptırım listesinde yer alan Sally Jones, Pentagon'un da ölüm listesinde bulunuyordu.

Jones, DEAŞ'ın kilit isimlerinden biri olarak gösterilen hacker Cüneyd Hüseyin ile evlendikten sonra örgüte katılmıştı. Hüseyin de benzer bir şekilde, 2015 yılında ABD'ye ait bir insansız hava aracı tarafından yapılan saldırıda öldürülmüştü.

DEAŞ'a katılan eski punkçı öldürüldü

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya