Cami ve yetimhane ateşe verildi !

 Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet durmuyor. Ülkenin kuzeydoğusunda bir cami, yetimhane ve dükkanlar ateşe verildi... Polis yetkilileri, Myanmar'ın kuzeydoğusunda Çin sınırına yakın Lashio'da gece bir grup tarafından bölgenin en büyük camisi ile yeti

Cami ve yetimhane ateşe verildi !

 

Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet durmuyor. Ülkenin kuzeydoğusunda bir cami, yetimhane ve dükkanlar ateşe verildi...
 
Polis yetkilileri, Myanmar'ın kuzeydoğusunda Çin sınırına yakın Lashio'da gece bir grup tarafından bölgenin en büyük camisi ile yetimhane ve dükkanların ateşe verildiğini belirtti. Yangında ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı ancak yaralı bulunduğuna yönelik net bilginin de olmadığı kaydedildi.
 
Hükümet yaptığı açıklamada bölgede vatandaşları itidalli olmaya çağırırken, olayı kınadı. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ye Htut ise facebook hesabında yaptığı açıklamada, dini yapıya zarar verilerek halk arasında yeni bir ayaklanma çıkarılmak istendiğini ifade etti.
 
Geçen yıldan bu yana ülkede Müslümanlar ve Budistler arasındaki olayların ilk defa Myanmar'ın başka bir bölgesine sıçradığı bildirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler