Alman Bakan'dan Türkiye'ye ekonomik tehdit!

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, "Türkiye ile ekonomik yardım üzerinde çalışmaya devam etmek zor" diye konuştu.

Alman Bakan'dan Türkiye'ye ekonomik tehdit!

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Türkiye ile ekonomik yardım üzerinde çalışmaya devam etmenin zor olduğunu söyledi.

Schaeuble, Alman ZDF televizyonunda, Türk bakanların Avrupa Birliği ülkelerinde kampanya yürütmesi ve Türk asıllı Alman gazeteci Deniz Yücel'in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alman Bakan, "Bu şartlar altında bu konuda çalışmaya devam etmek son derece zor" ifadesini kullandı.

Schaeuble, "Tırmandırmak istemiyoruz, Alman hükümetinde herkes bu konuda hemfikir, biz sadece Türkiye'nin mantıklı düşünmesini istiyoruz" dedi.

Türkiye, Avrupa Birliği'ne aday bir ülke olarak her yıl AB bütçesinden değişen miktarlarda fon alıyor. 2014-2020 arasında Türkiye'ye yaklaşık 4.5 milyar euroluk (18 milyar TL) kaynak aktarılması planlanıyordu.
 

ALMAN İÇİŞLERİ BAKANI: KARŞIYIM

Öte yandan Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türk bakanların Almanya'da siyasi etkinlik düzelemesine karşı olduğunu açıkladı.

AFP'nin haberine göre, "Türkiye'nin Almanya'da seçim kampanyası yapmaya hakkı olmadığını" savunan Alman bakan, bu tip etkinlikler düzenlenmesine "siyaseten şiddetle karşı olduğunu" sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler