ABD'de 29 Ekim kıyağı (!)

Amerika’nın New Jersey eyaletinde  Türklerin yoğun yaşadığı Lyndhurst'te Belediye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bayrak direğine Türk bayrağı astı.Amerika’da Türk nüfusunun en yoğun olduğu eyaletlerden biri olan New Jersey’in Lyndhurst Belediyesi

ABD'de 29 Ekim kıyağı (!)

Amerika’nın New Jersey eyaletinde  Türklerin yoğun yaşadığı Lyndhurst'te Belediye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bayrak direğine Türk bayrağı astı.

Amerika’da Türk nüfusunun en yoğun olduğu eyaletlerden biri olan New Jersey’in Lyndhurst Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile belediye binası önündeki göndere Türk bayrağı çekti. Belediye Başkanı Giangeruso, "Türk Amerikalıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarım.Türkler burada, toplumumuzun değer verdiğimiz bireyleridir" dedi.

Bayrak çekme töreninde ayrıca, Emniyet Müdürleri Matthew Ruzzo, John Montillo ve Türk vatandaşlarının yanı sıra, New York Başkonsolosluğu’nda görevli Konsolos Tuğba Tolga Turgut, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve bazı icara kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Organizasyona öncülük eden Türk vatandaşı Deniz Çelik, "Bu sene 4. defa bayrağımızı Lynhurst Belediyesinde göndere çekiyoruz. Bayrağımız burada 1 ay boyunca dalgalanacak. Bu etkinlik Lyndhurst'teki Türk toplumunun varlığının bir simgesi ve kültürümüzü tanıtmanın bir vesilesi oluyor. Katkısı olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Bayrak çekme töreninin ardından, Lyndhurst Belediyesi önüne kurulan ikram çadırında, Amerikalılara Türk yemekleri ikram edilirken, katılımcılar Türk müziği eşliğinde eğlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya